Умиращ полицай направи шокиращо признание за това, което е извършил преди 30 години (СНИМКИ 18+)

0
1320

В Белгия бивш полицай признал на роднините си малко преди да умре, че именно той е бил главатар на банда обирджии, която всявала ужас в страната през 80-те години на миналия век. Тогава, жертви на престъпниците, които получили прозвището „Безумните убийци от Брабант“, са станали 28 души. За това признание разказал в интервю пред журналистите братът на полицая, съобщава „Дейли Мейл“.

Според думите на мъжа, именно неговият родственик е бил лидер на бандата, в която освен него имало още трима души. Изхождайки от свидетелските описания, главатарят на бандата бил наричан „Гигант“, а един от другите членове – „Убиец“. Третият член на групировката бил така нареченият „Старец“, който бил шофьор на престъпниците. Разследване след обир на бандата Бандата извършвала обирите си най-вече в супермаркети в околностите на Брюксел. В ръцете на бандитите винаги попадали крупни суми, като те обикновено се разправяли хладнокръвно със свидетелите, убивайки всички, включително и деца. Своят последен удар те извършили през ноември 1985 г. в магазин в гр.Аалст.

Престъпниците убили всички намиращи се там хора, сред които и 9-годишно момиче, което чакало родителите си на паркинга пред магазина.   След това бандитите внезапно прекратили дейността си. Според мнението на следователите, полицията е успяла да рани при последния обир най-опасния от бандитите – „Убиеца“. Другите престъпници скрили трупа му, след което бандата се разпаднала. Според думите на брата на главатаря, той няколко години мъчително криел признанието на своя близък и едва неотдавна решил да разкаже истината. Фотороботите на главатаря на бандата са подобни на фотографиите на полицая, който тогава служил в специалния отряд.   Труп след тяхна поредна кървава акция По време на издирването на  „Безумните убийци от Брабант“, нееднократно е било изказвано подозрение, че бандата може да се състои от служители в органите на реда, понеже обирджиите майсторски са владеели оръжието и успявали да заблудят полицията при преследванията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук