Умопомрачителна сума прибирал на месец шефът на митница „Калотина“

0
3037

Райчо Соколов е обвинен за ръководител на организирана престъпна група от митничари и граничари, които прибирали рушвети от шофьорите

Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по 45 000 евро на месец, разкриха разследващи, цитирани от „Телеграф“.

Райчо Соколов е обвинен за ръководител на организирана престъпна група от митничари и граничари, които прибирали рушвети от шофьорите на ГКПП Калотина.

Подробности за операцията дадоха вчера шефътр на Вътрешна сигурност в МВР Стефан Банков, говорителят на на главния прокурор Сийка Милева и шефът на спецпрокуратурата Димитър Франтишек.

По думите им от задържаните 30 митничари, на 20 са повдигнати обвинения – Райчо Соколов, 15 негови подчинени – 4-ма граничари. В хода на разследването станало ясно, че всеки от групата след смяната си отделял по 50 евро за началника на митницата, а останалите прибирал за себе си, без значение колко пари е изкарал.

Тарифата за шефа била твърда. Припомняме, че спецакцията се провведе в четвъртък, като беше прибрана цялата смяна от Калотина, а пунктът остана затворен часове наред. Сийка Милева заяви, че групата е работила от 2019 година до момента на разбиването й.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук