Уникална находка в Перу преобръща историята на Новия свят

0
1382

Американски археолози откриха на тихоокеанското крайбрежие в северната част на Перу артефакти от много древна цивилизация, датираща от 13 – 8-мото хилядолетие пр. Хр., предадоха световните агенции.

За направените находки беше оповестено на сайта на Атлантическия университет в щата Флорида. Сред откритите предмети фигурират каменни сечива, украсени с орнаменти кошници, тъкани и други артефакти. „Находките ни карат да се замислим над темповете на развитие на древните ни предшественици в този регион, за равнището на техните знания и технологии, които са им позволявали да усвояват както морето, така и сушата“, отбелязва проф. Джеймс Адовасио, цитиран от Дарик радио.

Той разказа за намерените при разкопките риболовни принадлежности. Древната цивилизация е отглеждала пипер, авокадо и лечебни билки. Учените се натъкнали и на признаци на бюрокрация и религия при тези древни обитатели на тихоокеанското крайбрежие на Перу. Все по-често се налага схващането, че Новият свят може би е бил заселен от човека много по-рано, отколкото се предполагаше досега.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук