петък, април 19, 2024
Google search engine
дом Темата Устата: Не харесвам 100 Кила

Устата: Не харесвам 100 Кила

0
1117

Иван Динев – Устата, който преди няколко месеца подписа договор с „Пайнер“ и вече има своите първи проекти с най-голямата музикална компания у нас, казва в новия си сингъл „Гали, гали, гали“: „Попфолкът не е виновен, че животът е суров“.

Борбата срещу чалгата се превърна в най-голямата чалга. Ние обичаме да търсим оправдания. Свикнали сме, че едва ли не дупките по пътищата се дължат на чалгата и чалгаджийското поколение. Няма такива филми. Чалгата се олицетворява със старите мутри. Но попфолкът прекалено много градира през годините и няма нищо общо с предишния. А това, че едно време мутрите, както и сегашните бизнесмени харесват този стил – нормално е, това е най-популярната музика. Но не музиката е виновна, тя не определя културата и образованието. Тези обвинения са абсолютно безсмислени, а всички тези нападки се превърнаха в най-голямата чалга в момента. Едни викат, че чалгата умира, а други викат, че чалгата е виновна за всичко. Какво прави сега чалгата – умира или е виновна за всичко?!“ – обяснява рапърът пред в. „Шоу“.

Той разказва и интересни подробности около работата по парчето: „Тази фраза я измислих през лятото, бях на участие на морето. Изведнъж им казах: „Попфолкът не е виновен, че животът е суров, нито инженер Митко Димитров”, а те се спукаха да се хилят. Митко Димитров е олицетворение на фолка в България, императора! Спуках се от смях сам на гениалното си творение. Когато отидох в „Пайнер” да си подписвам договора, им казах, че ще си казвам всичко каквото си е и изобщо няма да се съобразявам с никого. Още на първата ни среща с Митко му казах фразата и той се смя истински“.

За творчеството на най-актуалните рапъри Криско и 100 Кила, които вадят хит след хит, Устата коментира: „Не, не го харесвам. В началото имаше интересни неща, но много бързо се изконсумираха. Те изгърмяха като хора, които могат да поднесат нещо оригинално. Новите им неща са пълен шит! Между другото те трябва да се учат от „Ъпсурт”, защото Ицо Хазарта не е куха лейка и знае, че когато един изпълнител пусне 4 парчета в годината, се изхабява. Те затова пускат на две години една песен и пак си остават №1. Изпълнители като Бате Сашо, Alex P – това е истинският хип-хоп на България, а не Криско и 100 Кила“./lifestyle

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук