Ученик на елитно гоцеделчевско училище с поредно признание за таланта си

0
1380

Ученикът на гоцеделчевската Природо-математическа гимназия Иван Попов стана един от младежите, които имаха честта да бъдат приети от българския президент

Възпитаникът на елитното школо гостува на събитието по специална покана на държавния глава като част от националния ни отбор по астрономия, с който стана трети в света на международната олимпиада по научната дисциплина в Румъния, събрала за първи път най-много участници от цял свят. На специалния прием, проведен в сградата на Националния археологически музей, неврокопчанинът присъства съвсем заслужено, след като част от традиционната, вече девета по реда си, среща с националните отбори по природни науки. За него това бе втора година, в която да отбелязва високо отличие, гордост за България в световен мащаб, след като миналата година пак се завърна с медал – сребърен, от същия форум.

Пред Иван Попов и останалите присъстващи президентът Румен Радев каза:  „За да може една държава като нашата да се бори с гиганти като САЩ и Китай, означава, че тази държава има най-важния капитал за всяка една нация – млади хора с огромен потенциал.

За мен е чест и привилегия да бъдем отново заедно в тазгодишния сезон. Отчитането на успехите на българските олимпийци пред широката общественост се превърна в пример за добра традиция. Днес ние отчитаме вашите успехи по природни науки както в България, така и в чужбина…

…Вие работите за бъдещето на България. Днес поднасям адмирации и на всички преподаватели и ръководители на олимпийците, както и на родителите, без чиято всеотдайност, нямаше да има такива успехи“, посочи още държавният глава, който открои невероятните постижения на българските олимпийци като един от най-важните фактори за привличане на преки чуждестранни инвестиции в България и благодари за подкрепата и на всички организации и пожела още много успехи на олимпийците. Румен Радев подчерта, че успехите в настоящия състезателен сезон са впечатляващи – за България са спечелени 79 медала и грамоти от различни олимпиади. За тях дял има и възпитаникът на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ Иван Попов, на когото пожелаваме бъдещи нови успехи, с които да издига авторитета не само на своето училище, на родния си град и на България.

News24sofia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук