Учените откриха най-лесния начин за лечение и превенция рака

0
2155

Използването на продукти с високо съдържание на омега-3 мастни киселини може да предотврати появата на рак, но също така и да спре растежa и разпространението му, съобщава MedicalXpress .

Учените от университета в Илинойс са изследвали механизма на ефекта върху организма на едеканабиноидните епоксиди EDP-EA, образувани по време на усвояването на омега-3 мастни киселини. Установено е, че съединението влияе на унищожаванетто на раковите клетки, но също така забавя процеса на формиране на нови кръвоносни съдове, свързани с злокачествените тъкани.

Също така, експертите са установили, че епоксидите EDP-EA потискат миграцията на дефектните клетки. Според един от авторите на изследването, Тимъти Вентилейтор, тази терапия, предотвратява движението на раковите клетки, което може да бъде ефективна пречка за образуването на метастази при пациентите.

Учените казват, че въпреки факта, че химиотерапията остава основният и най-ефективен метод за лечение на рак, диета, базирана на продукти с високо съдържание на омега-3, може да бъде ефективен начин за предотвратяване на онкологични заболявания./ Zdrave.to

  Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук