Учени назоваха зеленчука, който помага при всички болести. Расте навсякъде и в България

0
1530

Всички зеленчуци са полезни и спор за това няма. Но този е особен!

В него има много антиоксиданти, които предпазват организма от свободните радикали – главните виновници за ускореното стареене.

Той помага в борбата срещу рака благодарение на наличието на съединението SRG, което унищожава злокачествените клетки.

Той предпазва от сърдечно съдови патологии, тъй като понижава нивото на холестерола.

За тези, които страдата от излишно тегло, експертите препоръчват диета, в състава на която доминира този зеленчук – той трябва да бъде добавян във възможно най-много блюда. Причината е, че този зеленчук прави яденето ситно, а съдържа малко калории. Освен това и вкусът му в различните блюда е различен.

Освен всичко друго този зеленчук помага и при отказването от цигарите.

След като сумирали всички положителни качества на този чудо-зеленчук и болестите, при лечението на които той помага, учените стигнали до извода, че именно той е най-полезният от всички съществуващи.

И това е патладжанът.

Ето към гореизброените ползи от него и една рецепти при болки в ставите:

Необходими продукти: 1 среден патладжан 1 литър вода 50 мл. зехтин 2-3 дафинови листа

Приготвяне: 1. Измийте патладжаните и ги нарежете на шайби. 2. Сложете нарязания патладжан в тенджера с вряща вода и пуснете дафиновите листа. 3. Достатъчно е да задържите нарязаните патладжани във врящата вода не повече от 5-7 минути. 4. Оставете да се охлади. 5. 750 мл. от охладена течност оставете в хладилника и отделете 250 мл. за външна употреба. 6. Смесете 250 мл. от останалата течност със зехтина. Получената смес трябва да се съхранява в хладилника.

Приложение на рецептата за болни стави: Отделените в хладилника 750 мл. се разделят на три приема. Течността се пие на гладно. Останалите 250 мл., които са смесени със зехтин, се прилагат външно. просто намажете мястото, на което чувствате болка. Може да направите и компрес. След 20 дни употреба трябва да се възстанови мобилността. Болката и възпалението изчезват напълно! Сега знаете как да третирате ставната болка. Народните средства за лечение не са панацея, но те могат значително да подобрят здравословното ви състояние и да премахнат болката.

Лечебна напитка от патладжан:

Необходими съставки:

1 среден по размер патладжан

1 л. вода

Сокът от 1/2 лимон

Начин на приготовление:

Измийте добре патладжана. Нарежете го на малки парчета. Кипнете водата и внимателно го добавете в нея.

Намалете силата на котлона. Оставете патладжана да ври 25 минути, докато напълно омекне. Свалете тенджерата от котлона. Оставете напитката за престои поне 1 час.

Прецедете течността и изхвърлете остатъците от патладжана.

Добавете лимонов сок и разбъркайте добре. Съхранявайте лечебната патладжанена вода в тъмен съд.

Бележка: водата, която получавате след сваряването на патладжана, може да има леко горчив и неприятен вкус. За да избегнете това, преди да сварите зеленчука, можете да го потопите в купа с малко каменна сол.

След известно време солта ще се оцвети в тъмно. Това означава, че е извлякла от патладжана горчивия вкус.

Накрая измийте добре патладжана, за да отстраните всички следи от солта. Изпълнете рецептата така, както я описахме по-горе.

Как да консумирате водата от патладжан?

Можете да консумирате патладжанена вода няколко пъти дневно. Първата чаша е препоръчително да изпиете преди закуска, втората – след обяд, третата – следобедно време, а последната – преди вечеря.

Консумирайте това натурално средство 7 дни подред, по 1-2 пъти дневно.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук