Фандъкова възложи организация за снегопочистване в София

0
73

Във връзка с прогнозите за снеговалеж и понижаване на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова проведе оперативка със зам.-кмета Десислава Билева, представители на Столичния инспекторат, дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и управителите на фирмите, ангажирани с почистването на града, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

По време на работната среща зам.-кметът Билева посочи, че приключилата проверката на фирмите показва, че те разполагат с повече от 260 машини снегопочистваща техника и в базите си имат нужните количества соли.

Кметът Фандъкова възложи да бъде създадена организация за работа и от 2.00 ч. тази нощ снегопочистващата техника да бъде разположена на определените от Столичния инспекторат 66 местостоянки в София, като в районите с по-висока надморска височина снегопочистващите машини да бъдат на местостоянките час по-рано. Приоритетно ще се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, както и стръмни места и мостове в града, където се очакват заледявания. Управителите на фирми имат задачата да създадат и нужната организация за почистване на спирките и подходите към подлезите.

При необходимост временно ще се затварят за движение пътни отсечки за извършване на обработки. През днешния ден се извършват обработки на пътищата в природен парк Витоша, където и в момента вали сняг.

От Столичната община призовават водачите на пътни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да се съобразяват с пътните условия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук