Фандъкова: Нямам амбиции за президентския пост Копирано от standartnews.com

0
390

Йорданка Фандъкова няма амбиции за президентския пост. Това изтъкна самата тя в сутрешния блок на БНТ и увери, че ще продължи да работи активно като кмет на София.

Бих препоръчала на новия образователен министър, който и да е той, да поиска от Народното събрание отлагане на приемането на новите учебни програми и да се съсредоточи върху успокояването на системата. Така Фандъкова коментира предстоящото гласуване на номинацията на Меглена Кунева.

Учителите трябва да са водещи при съгласуването на реформи, а експертните екипи и самият министър трябва да представят визията си за промяна, в диалог с цялото общество, смята тя.

„За съжаление министерството на образованието става заложник на коалиционни и междупартийни борби и не съм оптимист, че в някакъв скорошен план ще се успокоят нещата“, каза столичният кмет.

13 млн. ще бъдат инвестирани в строителството на нови детски градини през 2016 г., 15 млн. лв. в модернизация на вече съществуващи. По различни програми над 30 училища ще бъдат включени в програми за подобряване на енергийната ефективност, продължи Фандъкова и допълни, че горивната база в някои училища също ще бъде сменена. По този начин ще се намалят разходите за отопление между 30 и 50%.

Над 60 % от отпадъците се обработват в открития през септември завод в столицата. Предстои изграждането на инсталация, с която енергията от отпадъците ще се използва за отопление на столицата, до края на годината всичкият боклук в София ще се обработва в завода, стана ясно от думите й

Фандъкова коментира и снегопочистването в столицата. Над 1 700 000 лв. ще бъдат спестени при разплащане със фирмите, изтъкна тя и уточни, че причината е недобре свършена работа.

През тази година ще се работи приоритетно и по бул. Владимир Вазов, довършване на бул. Витоша до Южния парк, бул. Монтевидео, доизграждане на ул. Обиколна в „Дружба“ и най-важният проект – третата линия на метрото. В края на месец март ще има цялостно затваряне на бул. „Патриарх Евтимий“, коментира още тя.

Копирано от standartnews.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук