Фандъкова: През следващата година предвиждаме цялостен ремонт на Театър „София“ (Снимки)

0
137

През следващата година предвиждаме цялостен ремонт на Театър „София“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонта на филиала на Кукления театър в столицата, предаде Агенция „Фокус“.

Фандъкова допълни, че проектът е почти готов и във връзка с него е кандидатствано за европейски средства. Столичният кмет акцентира и върху предстоящия ремонт на още два културни обекта. „Културният дом в „Искър“ и културният дом в „Красно село“ ремонтирахме изцяло и станаха чудесни културни средища в кварталите. Остават ни „Средец“ и „Надежда“. Предвиждаме ги за следващата година“, коментира кметът.

От думите ѝ през настоящата година са били отпуснати средства за ремонта и на две читалища. „Опитваме се да възстановим и надградим културните пространства в София“, заяви още Фандъкова.

Няма нищо по-приятно от резултата от инвестиции в изкуство и по-конкретно изкуство за децата, заяви кметът на София.

„Радвам се, че сме на финала на цялостната реконструкция на салона на Столични куклен театър – един театър, с който се гордеем. Имат много успехи, печелят много награди, но децата на София заслужават да се радват на театъра в най-добрата среда“, добави още кметът.

Фандъкова допълни, че в хода на ремонта е поискано и допълнително финансиране за изграждане на платформа за декорите. „Тя вече се изпълнява осигурихме допълнителни средства. Около половин милион лева е стойността на ремонта на цялата сграда“, обясни тя.

„Освен салона и сцената, където артистите играят, са направени и всички помещения, свързани с артистите: гримьорните, тоалетните, включително и за деца и хора с увреждания.
Остава да се направи рампата, да се довърши платформата и да се закърпи всичко това“, заяви още столичният кмет.

По думите ѝ ремонтът на Столичния куклен театър ще приключи в края на октомври, а от ноември ще започнат репетициите и представленията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук