Фандъкова: Продължава почистването на Синята зона в столицата от снега

0
526

Продължава почистването на Синята зона в столицата от снега. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на пресконференция по повод представянето третата линия на столичното метро, предаде репортер на „Фокус”.

Тя уточни, че автомобилите, които са паркирани там да се вдигат и да се връщат без това да е санкция, за да се почисти на мястото. „За мен е много важно да се почива Синята зона от гледна точка на почистването на града, защото автомобилите разнасят сняг по пътното платно”, обясни кметът на СО. Тя подчерта, че при 40-50 см сняг София е слънчева и проходима. Във връзка със започването на строителството на новата метростанция на бул. „България” и бул. „Ив. Евст. Гешов” тя каза, че няма да започне да се строи поне до лятото, докато не започне изграждане на самите линии, защото това е едно от най-тежките кръстовища в столицата.

„Там е много сериозно напрежението. Не можем да си позволим да затворим, защото няма достатъчно алтернативи. До лятото няма да започне да има организация на движението там”, каза кметът на СО като уточни, че всички метрополитени в света се развиват и на софийския му се налага да го прави. „Метрото в София не трябва да спира и правим всичко възможно за това”, каза Фандъкова. Кметът на Столична община подчерта, че от утре ще има стеснение в движението на метростанцията при бул. „Патриарх Евтимий” и ул.„Граф Игнатиев”. „Ще се закрива Синя зона и ще се измества спирката на градския транспорт към улица „Хан Крум”. Има стеснение на движението и по бул. „Витоша” и бул. „Патриарх Евтимий”.

Спирките на градския транспорт се изместват при Александровска болница”, подчерта тя. По думите й, СО са направили минимално притеснение в трафика за гражданите на столицата. „Ще съм благодарна на всички, които проявят търпение. Извиняваме се, но сме свидетели, че хората проявяват търпение. Както винаги метрото носи промяна в средата, в която живеем. Всички участъци ще бъдат реконструирани и подобрени”, допълни още Фандъкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук