Фандъкова: С карта цената за пътуване може да е и 50 ст.

0
1267

Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира в ефира на БНТ цената на пътуването с градския транспорт в София.

 

„За мен беше важно да се назове реалната цена на пътуване в градския транспорт. Общинският съвет прие стойността, която беше посочена от ЦГМ. Цената на абонаментните карти, обаче, остава непроменена. Така реално цената може да бъде до 50 ст. за пътуване, подчерта столичният кмет. Тя изрази надежда, че скоро ще заработи и електронната система за таксуване, за да е по-справедливо и самото таксуване – за изминато разстояние например“, каза тя.

 

„Не толерирам по никакъв начин обвързаности или съмнения за това. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов постъпи отговорно с депозираната си оставка, защото съмнения винаги ще останат. Въпреки това той допринесе за развитието на инфраструктурата на столицата. Той няма отношение към спорната обществена поръчка, отговорни са от Центъра за градска мобилност (ЦГМ), затова и поисках оставките на ръководството, докато тече проверката“, добави. Фандъкова очаква оставките от ЦГМ да бъдат депозирани днес.

 

Все още не е имала предложения за заместник на Христов, но подчерта, че за поста ще се търси експерт, не очаква предложения за партийни кандидатури.

 

Информацията за всяка обществена поръчка е качена в сайта на Центъра за градска мобилност, гарантирана е прозрачност, а ръководството е избрано с конкурс.

 

Половината от средствата по ОП „Региони в растеж“ ще отидат за развитието на релсовия транспорт в столицата. Договорът с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде подписан утре, каза още Фандъкова.

 

След Великденските празници започват ремонтните дейности по бул. Монтевидео, тече цялостно обновяване и на 70 по-малки улици.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук