Фандъкова: Тази година проектите за реконструкция в София са най-мащабни

0
4163

И тази година имаме изключително мащабни проекти за реконструкция на инфраструктурата в София. Всяка година се правят сериозни проекти, но тази година се събраха повече. Двата най-големи са тези за реконструкцията на улица „Граф Игнатиев“ и площада около храм-паметника „Св. Александър Невски“. Това заяви пред БНТ кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

По думите на столичния кмет от снощи вече е пуснато движението по булевард „Тодор Каблешков“ в участъка при кръстовището с булевард „Цар Борис III“. Участъкът е разширен. „Получи се 4-лентов булевард, който се надявам да облекчи движението. На практика той е част от вътрешния ринг“, заяви Фандъкова.

Тя заяви и че от днес започват ремонтните дейности за разширяването на булевард „Монтевидео“ в квартал „Овча купел“.

„От два дни е обърнато движението и по бул. „Васил Левски“ от „Граф Игантиев“ до Ректората, без да е положен последния слой носещ асфалт. Така че, за един уикенд ще трябва да се затвори изцяло. Подменяме и паважа с асфалт на бул. „Пенчо Славейков“ при кръстовището с бул. „Прага“ заради тежкото движение. В момента този участък е затворен заради изграждане на подлеза към новата метростанция“, заяви столичният кмет.

„Работи се активно“, увери Фандъкова и добави, че ремонтите продължават. Тя също така благодари на гражданите за проявеното търпение и съобразяването със затрудненията в трафика.

На въпрос кога ще бъдат асфалтирани улиците в квартал „Княжево“ Фандъкова заяви, че програмата за кварталните улици също е много сериозна. „След като спряхме да кърпим по-голямата част от централните булеварди, стигнахме и до по-малките улици. Там има и програма за тротоари – но това изисква много време. Имаме и отделна програма за осветление“, заяви кметицата.

Фандъкова посочи и че ще бъде наложена сериозна санкция за увредено дърво при ремонтните дейности на „Граф Игнатиев“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук