Феновете на сините готвят протести, атакуват Борисов във Фейсбук: Фалира ли “Левски”, ГЕРБ пада!

0
21684

Фенове на футболния клуб “Левски” заявяват готовност за улични протести, заради готвеното от правителството одържавяване на хазарта и лотарийните игри, което предизвика гнева на бизнесмена Васил Божков.

“Фалират ли ме, “Левски” умира”, заяви преди ден на среща с феновете Божков и ги призова да отидат под прозорците на властта, като ги мотивира с призива: “Вие знаете какво да правите”.

“Когато има сътресения в най-големия и обичан клуб в България, е нормално въпросът за протестите да изникне. Ако се стигне до такива,  те ще бъдат в защита на интересите на нашия любим клуб, който ни е събрал и ни е направил приятели, а няма да бъдат в защита на корпоративни интереси”, заяви председателят на Националния фен клуб на привържениците Степан Хиндлиян.

По думите му привържениците на Левски са темпераментни хора и когато техните интереси бъдат нарушени, едни подобни протести може да се превърнат в  неприятни сцени

В официалната си позиция от “Нове холдинг” заявяха, че в разговора си с феновете Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция.

“Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действия на властимащите към частния бизнес. Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК Левски. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними”, подчертават от компанията.

Вероятно призивът на Божков “Вие знаете какво да правите” е приведен в начално действие, тъй като тази вечер Фейсбук страницата на премиера е атакувана от десетки гневни потребители със заплахи за разправа и улична анархия. Под линк към негов пост администратори на фейсбук групи зоват: “Знаете какво да правитеа. Вие сте! Всички за Левски”.

Агресията буквално прелива върху стената на Борисов със закани“Улиците скоро ще изглеждат така. Вижте господа управляващи и ти чевей “Симеонов”, като тук се визира Валери Симеонов, който е автор на предложението за отнемането на хазарна от частните играчи, какъвто е Васил Божков.

“Не се бъзикайте с Левски”, “Долу ръцете от Левски”,

“Ние сме хиляди и това ще е грешка, ако желаеш да я допуснеш.

Изобщо не е във ваш интерес да пипате отбора ни”, са само малка част от ожесточените коментари и лични обръщения към премиера във Фейсбук.

А Rumen Dimitrov е написал следното: ФАЛИРА ЛИ ЛЕВСКИ ГЕРБ ПАДА! НЕКА СЕ ЗНАЕ! ДА НЯМА ПОСЛЕ, АМА НЕ РАЗБРАХ, АМА ИЗВИНЯВАЙТЕ… ДОСТАТЪЧНО ВИ ТЪРПЯХМЕС УРОДЛИВИТЕ ТРАНСФОРМАЦИИ НА ЛИТЕКС, ЩЕ ПРЕГЛЪТНЕМ И СТАДИОНА НА СЕЛЯНИТЕ ДА ПОСТРОИТЕ, НО БАРНЕТЕ ЛИ ОТБОРА НА НАРОДА, СТЕ ПЪТНИЦИ! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!

Мартин Сакарев се заканва: “Ти мисли какво ще кажеш за Левски в София, като се прибереш, че паветата ще посинеят”.

Калин Станчев: “Долу ръцете от Левски лицимер. Търсиш ли поредния парашутист. Тоя път свърши твойта”

Sasho Vladov: “Пипнеш ли Левски падаш с двата стола под земята. Никой не се е….а със Левски”

Светослав Димитров Слави: Боко, с Перник може да ти се размине, но с Левски ще удариш на камък жестоко!!!

Под всички постове на Борисов от Давос валят закани, лични обиди и предупреждения: “Не пипайте Левски, тим любим единствен на света”.

Вчера подкрепата си към законопроекта на Симеонов изказа спортният министър Красен Кралев, а Степан Хиндлиян изрази остро несъгласието си с Кралев.

“За съжаление в последните години, близо десетилетие, Левски се е превърнал в заложник на политически и икономически интереси. В крайна сметка, едни будни хора, привърженици на любимия си отбор, непримирими, се оказват по средата на едни много тежки интереси на доста сериозни и влиятелни кръгове, които разпределят нещо помежду си”, коментира Хиндлиян.

News24sofia.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук