„Фермата“ спаси сина на Митко

0
4061

Мотивацията на 33-годишния бивш полицай Димитър Господинов във „Фермата” са парите. И той не крие това. Те са му нужни за лечението на болния му син, който страда от детска церебрална парализа. В една игра всичко е позволено и Митко се впусна с всичка сила да играе, за което понесе редица критики.

Преди дни Димитър Господинов напусна „Фермата” след оспорван дуел със Симеон. Бившето ченге бе прегазено от близо 300-килограмова каруца, получи редица наранявания, но продължи играта до края, напук на лекарското предписание да преустанови играта си. „Ако някой си мисли, че не съм победил, жестоко се заблуждава. Аз спечелих предаването или поне това, заради което влязох. Това се случи, когато детето ми влезе вътре и го показах на цяла България.

13_mitko6.jpg

Горд съм с момчето си

и съм щастлив, че хората видяха какъв дух и каква сила има той, колко е непримирим с болестта си и битката с нея. Да, аз участвах във „Фермата” заради парите, но не мисля, че за някой от останалите участници финансовата част не е била важна”, каза пред „ШОУ” гордият баща.

Долавя се обаче огромно разочарование в погледа на Димитър от отпадането му. Съжалява, че не е успял да осъществи каузата си докрай. Още на кастингите той поставил картите на масата, заявявайки, че влиза за парите, нужни за лечението на сина му Ивко.

12-годишното момченце от рождането си е с диагноза детска церебрална парализа, десностранна хемипареза, вследствие на загуба на кислород и мозъчен отток, както и мъртви мозъчни клетки в лявото полукълбо на мозъка. Всичко това се случва заради лекарска грешка.

13_mitko11.jpg
Симеон пое инициативата на Митко, но не успя да спечели и получи най-нисък зрителски вот

„Ивко израсна прекалено бързо. Има за приятели изключителни спортисти, доказали се във всякакви сфери. Има дух, който вдъхновява и тях, както и желание за битка и тренировки. Такъв хъс има, какъвто много малко хора в спортните зали. Трудно му е и на него. Само човек, който е непрекъснато с него, може да разбере за какво става въпрос”, казва още Митко.

Бащата не крие, че сърцето му се къса, когато гледа как

детето му не може да си върже обувките

само. Да направи пакост или пък да се покатери на дърво като всяко хлапе на неговата възраст. „Но Ивко не го приема като тежест. Бори се с това и той е вдъхновението към мен, а не аз към него”, добавя още той.

На фермера и семейството му им предстои поредна битка. Ивайло Господинов трябва да продължи лечението си не само в България, но и в чужбина. Хубавата новина е, че за трите месеца, в които неговият баща е участвал в шоуто, малкият има огромен прогрес.

„Това се дължи на една нова методика, която е вид рехабилитация. Провежда я неговият личен рехабилитатор Иван Вълчев. През септември докторите са казали, че след около година ще трябва да се прави операция. Но за тези три месеца резултатите и напредъкът в засегнатите сухожилия са огромни. Надявам се да успеем с този метод да подобрим още повече състоянието му и да избегнем операцията, която ще го травмира. Мисля, че той може да се справи и без нея, тъй като е упорит”, вдъхновен е фермерът.


13_mitko4.jpg

Крадци стрелят по него

Димитър Господинов има стаж в почти всички направления в полицията. Работил е от управленската структура до сериозни направления като „Наркотици” и „Издирване”.

Митко се измъкнал невредим по време на улична престрелка. Една вечер, докато разхождал кучето, покрай него притичали двама маскирани.

Господинов хукнал подир тях. Единият от преследваните извадил боен бистолен и стрелял по Митко. Гонката продължила няколко минути и завършила с ареста на двамата мъже, ограбили денонощен магазин, от спецченгетата от отряд „Кобра”.

„Бил съм оперативен дежурен, главен полицай на улицата, както и младши контраразузнавач. За мен полицията не беше професия, а призвание и начин на живот. Сърцето ми беше там. Но се случиха неща, с които не бях съгласен. Някои служби се закриха. Принудиха ни да поемем по друг път, където аз не се чувствах на мястото си. Когато работата спре да ти носи удоволствие, по-добре да я прекратиш. Така и направих. До ден днешен пазя уникални спомени. За съжаление тенденцията в държавата е да има малко полиция. Малко се работи към посоката да бъдем една силна структура”, пояснява мотива си да напусне системата фермерът.

След това имал дълъг период, в който бил охрана на бизнес дами и мъже, бачкал и в нощни клубове.


13_mitko12.jpg
Димитър (вляво) и Веселин показват фермата на малкия Ивко

Учи хора да оцеляват сред природата

След „Фермата”, Димитър Господинов се е захванал с нов проект, който е нарекъл „Maximal Adventure”. Иска да предаде настроението и духа, изпитани от самия него по време на предаването.

Това е вид спортен туризъм, където група хора за няколко дни живеят, играят и се хранят насред природата. Иска да ги научи как да оцеляват и да ги върне към корените им. Това начинание ще го стратира заедно с други участници от продукцията на Иван и Андрей.

Подготви: Красимир КРАСИМИРОВ,Шоу

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук