Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings идва в Шумен

0
55

Жителите на Шумен искат повече концерти и музикални фестивали, според проучване на културната публика в града, съобщиха от Общината.

Резултатите от проведената анкета в месеците от януари до април с фокус върху културния живот в Шумен и предпочитанията на публиката в града показват, че жителите му имат нужда от различни формати събития и развлечения.

Всеки трети споделя, че посещава културни събития по-рядко от веднъж месечно, а само един на десет – веднъж седмично. Положителна новина е, че само 3% казват, че не посещават никакви културни събития.

Най-често жителите на Шумен ходят на театър – 54%, следван от музикални фестивали – 43% и кино – 39%, близо 38% посещават рок концерти. От резултатите разбираме, че това са и най-желаните музикални събития, които липсват на хората – малко над половината – 52% отбелязват, че биха искали да има повече музикални фестивали в града, както и повече рок и поп концерти, съответно 45 и 43%. Над една трета отбелязват, че посещават фолклорни фестивали, също толкова ходят на музикални концерти.

На 28 май – събота Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings ще внесе свежо музикално звучене в града. Събитието ще се проведе на паметника „Създатели на българската държава” с участието на един от най-заявените артисти – позната не само на българската електронна сцена Laylla Dane.

Израснала в Шумен, Laylla Dane от няколко години живее и твори в Берлин, където се е отдала изцяло на музиката, а вече е и познато име в едни от най-емблематичните клубове там.

Нейният отличителен стил стига до редица клубове и фестивали по цял свят – от Ню Йорк до Лондон и Буенос Айрес, а у нас е движещата сила, стояща зад фестивала Wake Up Stran-Jah на Варвара.

Вижте цялата програма за събитието ТУК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук