Фондът за лечение на деца в нов скандал! 4-годишно без бъбрек и далак е на ръба!

0
1108

Приключи първото заседанието на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца в чужбина след арестите на цялото предишно ръководство на Фонда. Решенията ще бъдат обявени по-късно, предаде БНР, цитирано от „Блиц“.От края на март семейството на 4-годишната Радислава чака решение за изпращане на детето в чужбина, тъй като у нас са изчерпани възможностите за лечение. Това сподели майката на момичето – Мария Йончева:

На 25 март стана ясно,че в България няма да може два бъде оперирано и само някакви химиотерапии, поддържащи, които да смаляват тумора и трябва да се оперира там, но след операция е необходимо лъчелечение, което в България пак не се предлага за деца.

Детето е претърпяло операция и е без бъбрек и далак. И много скоро ще е рецидив след тази операция. И в България отказват.

На 28 март са подадени документи във Фонда за лечение на деца в чужбина, обясни Мария Йончева:

„И от тогава чакаме досега. Двама директори се сменят и никой не е виновен за случая, никой не действа бързо. От страна на фонда мисля, че няма никаква съпричастност, никакво съдействие за по-бързо реагираме. Разглеждат много деца и развитие никакво не виждам, просто не знам каква е дейността на Обществения съвет. Нямам думи.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук