ФОТО БОМБА И ПЪРВО В DailyPress.bg! Равносметката след дербито между Левски и ЦСКА (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
352354
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" - София.

Репортер и снимки на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Въпреки голямото напрежение, което по принцип съпътства вечните дербита между Левски и ЦСКА, този път полицията нямаше много работа.

42 футболни фенове бяха задържани от полицията преди началото на двубоя Левски – ЦСКА. Две момичета бяха приети в болница след обгазяване, предава репортера ни Тодор Стефанов. Левски и ЦСКА не успяха да излъчат победител в 142-то дерби между сини и червени пред 30 хиляди души на стадиона.

Мачът завърши 2-2.

Най-масово посетеното вечно дерби между столичните грандове Левски и ЦСКА не създаде особени проблеми на софийската полиция. 30 хиляди души гледаха дербито на националния стадион „Васил Левски“.

Агитките на Левски и ЦСКА организираха и шествия, на които имаше бомбички и димки, но сериозни произшествия нямаше, съобщи още журналиста ни на място Тодор Стефанов. 39 от задържаните бяха отведени в столични районни управления още преди началото на мача.

ст. ком. Антон Златанов – зам. директор на СДВР пред „Дейли Прес“: Сравнително спокоен мач за нас. Имаше две групови движения на феновете, където имаше самоделни взривни устройства, но преди влизането в стадиона задържахме превантивно 39 лица, които се опитаха да внесат бомбички, димки и наркотични вещества. За нас колкото повече хора има на стадиона, толкова по-добре, защото преобладават онези фенове, които се наслаждават на футбола“.

Двете момичета, които са вдишали газове от димки от привърженици на двата отбора са приети в болница. Едното е едва на 9 и им пожелаваме бързо възстановяване, научи „Дейли Прес“.

В Южния парк 50 фенове на двата отбор аса си организирали ръкопашна схватка, която е била прекратена от органите на реда, преди тя да прерасне в сериозно меле.

Денят за феновете на Левски и ЦСКА започна с организирани шествия, които за кратко затвориха централни софийски улици. Традиционно походът на привържениците беше съпроводен с използването на бомбички, факли и скандирания.

Въпреки голямото напрежение, което по принцип съпътства вечните дербита между Левски и ЦСКА, този път полицията нямаше много работа.

Още на подстъпите към националния стадион „Васил Левски“ 10 ултраси са били задържани, заради намерени у тях забранени вещи – пиротехнически изделия, маски и наркотични вещества.

Един е арестуван, защото у него е открита метална палка, видя екип на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Ст. ком. Антон Златанов, зам. директор на СДВР пред „Дейли Прес“: „Някои от тях ще бъдат освободени още след след като ги санкционираме, други ще бъдат водени на съд, а по видеоматериали и свидетелски показания тепърва ще започне работата на нашите служители. Общо взето дербито мина нормално.“

Фен на Левски е пострадал в опит да използва пиротехника малко преди началото на синьото шествие преди двубоя. По време на мача, при използване на бомбичка на стадиона, 15-годишно момче се е самонаранило, откарано е в болница с разкъсна рана на ръката.

Ст. ком. Антон Златанов, зам. директор на СДВР пред „Дейли Прес“: „Той в момента е в болница, но след болницата ние ще го изправим пред съда, за това, че е направил това деяние.“

Финансовият директор на Левски Красимир Иванов изрази впечатленията си от днешното дерби, завършило при резултат 2:2, между Левски – ЦСКА-София на Националния стадион „Васил Левски“. Той разкри защо емблемата на противника беше махната от билетите за мача.

„Емблемата на ЦСКА не беше махната, а беше сменен дизайнът на билетите. Нашето желание е да не вкарваме допълнително напрежение по темата „ЦСКА“. С ръководството на противника говорихме предварително, така че на „Армията“ знаеха какво и защо го правим.

Доволен съм, че отборът ни показа характер, както и от подкрепата на феновете. Надявам се да продължат да го правят. На мен лично ми се искаше за по-дълго да задържим аванса си, но не се получи. Хубаво е, че намерихме самочувствие и възстановихме равенството. Не виждам как Лудогорец може да се чувства победител след това равенство“, заяви Иванов.

Старши треньорът на ЦСКА-София – Стамен Белчев, изрази неудовлетвореност от днешното дерби, завършило при резултат 2:2.

„Можехме да играем по-добре. Не ни се получи стратегията, която тренирахме през седмицата. Резултатът е справедлив“, заяви Белчев.

„Подведохме се по играта на съперника, не ми хареса владението на топката. Не можехме да пресираме и противодействаме. Играхме бавно с топката, давахме възможност да ни пресират и се принуждавахме да изритваме напред“, допълни старши треньорът на ЦСКА-София.

Един от голмайсторите за Левски – Роман Прохазка, остана доволен от атмосферата на Националния стадион „Васил Левски” на днешното дерби с ЦСКА-София, завършило при резултат 2:2.

„Трябваше да играем по-концентрирано след първия гол. Допуснахме грешки, но това е нормално. Случва се, резултатът е справедлив. Нито един отбор не надигра другия. Делио Роси ни каза на полувремето да подобрим някои тактически неща“, заяви Прохазка.

„През второто полувреме имахме някои ситуации, които можеха да ни донесат победата. Добре е за мен, че вкарах, защото не го бях правил отдавна. Атмосферата беше като за дерби“, добави един от капитаните на Левски.

Футболистът на ЦСКА-София Александър Дюлгеров коментира равенството 2:2 срещу Левски:
“Не ни достигна един гол повече и по-малко грешки. Две грешки и два гола. Според мен имахме повечето шансове. Играхме по-добре, държахме повече топката, но 2:2 е спаревдилив резултат. Естествено, че сме разочаровани. Все едно сме загубили мача. 
 
Указанията не бяха да се приберем. Искахме да държим повече топката. До 15-ата минута Левски бе по-добър от нас, вкараха гол. След това се опитахме да върнем мача в наша полза, но не успяхме. Три поредни равенства не са добре за нас. Искаме да се борим за шампионската титла. Равни с Етър, Пирин… Хайде, сега с Левски, но трябва да се върнем в победния ритъм. 
 
Гледахме и на повторения, че Яблонски всеки път вкарва гол. Ето, пак грешка, това е. Докато има шанс, ще се борим за титлата. Все пак сме ЦСКА. Няма какво да направим. Сега трябва да победим Славия и после ще видим с Лудогорец какво ще се случи. 
 
Много неща трябва да променим. Най-вече да не допускаме елементарни грешки в защита. Вкарваме днес два гола, но и допуснахме.  Мен играта на Левски ме учуди малко. Освен първите 15 минути на второто полувреме, когато си подаваха, повече изритани топки напред към Обертан. Учудиха ме, но това е тяхната тактика. Нашата е точно обратната – да играем хубав футбол и каквото стане. Въпросът е, че за да побеждаваме, понякога не трябва да играем хубаво. Опитахме днес да победим, но все пак Левски е срещу нас.
 

Резултатите показват, че сме зависими от Каранга. Когато не вкарва, не побеждаваме. Надявам се следващия мач да започне да вкарва”, коментира Дюлгеров. Резултат с изображение за ЦСКА-София, завърши при резултат 2:2 снимкиЕто какво каза капитанът на ЦСКА-София Божидар Чорбаджийски след равенството 2:2 с Левски:

„Обстановката беше невероятна. В съблекалнята цари страхотна атмосфера и няма никакви проблеми. В дерби точките нямат толкова голямо значение. Равенстовото не ни отдалечава от титлата. Ние продължаваме да гоним целта ни.

С нищо не ни изненада отборът на Левски. Не играя, защото съм контузен. Надявам се от другата седмица да започна да влизам в ритъм и да си върна формата.“

Жорди Гомес, който асистира на Давид Яблонски за първия гол на Левски срещу ЦСКА-София, беше изпълнен с комплексни емоции след равенството 2:2 на стадион „Васил Левски“.
Резултат с изображение за ЛЕВСКИ - ЦСКА-СОФИЯ снимки„През първото полувреме те бяха по-добри от нас, но през второто – ние. При това положение резултатът е справедлив. Имаше разочарование след двата бързи гола на ЦСКА, но след почивката успяхме да реагираме. Атмосферата беше страхотна“, призна Гомес.Бившият председател на Управителния съвет на Левски – Николай Илиев,  сподели мнението си за дербито между Левски и ЦСКА-София, завършило при резултат 2:2 на „Васил Левски“.„ЦСКА стоеше по-добре през първото полувреме, но след почивката бяхме по-добри и закономерно изравнихме. Равенството е съвсем логичен изход от този мач. Не смятам, че е най-най-качественият между тези два отбора, но трябва да сме доволни. Започнахме по най-добрия начин, но не успяхме да запазим този резултат. Съвсем закономерно равенство. Нашите фенове са добре, но не приемам тези неща с бомбичките при съперника, просто не го приемам“, заяви Илиев.https://www.youtube.com/watch?v=Z2TLT8HCDno

Защитникът на ЦСКА-София – Станислав Манолев, призна, че равенството от днешното дерби е справедливо. Манолев обясни защо беше сменен в 58-ата минута.

„Не успяхме да спазим тактическите указания, затова не победихме. Защо бях сменен? Не знам. Питайте треньора.

Ядосан съм, защото това беше мач за печелене, но такива са указанията и това направихме.

През първото полувреме играхме по-добре, но през второто се дръпнахме назад“, заяви Манолев.

Появилият се като резерва Кирил Десподов, сподели интересно мнение за дербито Левски-ЦСКА-София, завършило при резултат 2:2.

„Категорично ги надиграхме. Ако това, което игра днес Левски се нарича футбол, аз съм космонавт. Те само чакаха и се бранеха. След мача се радваха все едно са победили с 5:0. Получи им се този път. Нали са гранд…“, каза Десподов.

„Да кажем, че е треньорско решение това, че не играя редовно. Разберете, ЦСКА може и без Каранга, на терена сме 11 човека. Да, хубаво е, че е вкарал 12 гола, но колективът е над всичко“, добави нападателят.

Капитанът на Левски – Божидар Митрев, сподели впечатленията си от двубоя с ЦСКА-София, завършил при равен резултат 2:2 на „Васил Левски”.

„Хубав, отворен мач с положения. Поведохме и за две минути ни вкараха два гола. Допуснахме грешки. През второто полувреме си казахме  някои неща и изчистихме някои пропуски в нашата игра. Не искам да коментирам съдийството. Всеки мач е труден и трябва да се спечели.“, каза  вратарят на Левски.

Свързано изображение

Свързано изображение

Свързано изображение

Резултат с изображение за ЛЕВСКИ - ЦСКА-СОФИЯ снимки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук