Френски депутат към българка: Каква работа може да се върши в България, та там всичко е мафия?

0
1467
Млада българка е решила днес да посети парламента на Франция и да види как точно работят френските депутати и каква е разликата с българските, без да има уговорен час тя е застанала пред Парламента на Франция и е помолила охраната на сградата да се свърже с който и да е депутат, за да го помоли, че иска да поговори с него и да посети парламента на Франция, защото иска да съпостави работата на техният и нашият парламент.
Ето какво ни изпрати в писмото си още българката.
„Здравейте, днес бях на посещение във френският парламент. Нямаше охранители, нямаше викове и журналисти в кулоарите, хората си работеха в кабинетите, а в уреченият час всички влязоха в залата. Когато отидох сутринта не вярвах, че ще успея да вляза, но за мое голямо учудване след като помолих, човека който е нещо като охрана и администрация на входа на сградата, след пет минути при мен се появи депутат и ме въведе в сградата, за да ми покаже всичко.
Разпитаме откъде съм, какво точно правя във Франция и когато му обясних, че работя в България, а това което правя в момента е част от работата ми, защото искам да сравня нашият български парламент и парламентите на всички страни членки на ЕС. Човекът остана много учуден, че някой в България може да работи подобно нещо и изумен няколко пъти ме попита дали не съм объркала името на държавата, при което аз от своя страна го попитах какъв точно е проблема и той ясно ми каза, че:
„- В България няма как да работиш такова нещо, там в политиката управлява мафията и надали труда ти ще види бял свят“
Това беше показателно за мене и няма да ви предавам останалата част от разговора ни, но бъдете сигурни, че във Френският парламент са напълно наясно какви мафиоти и престъпници се разхождат в нашият и може би и затова нито един френски депутат не иска да посещава България, дори когато председателства Европа.

Източник: Хак нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук