Футболист пропуска мач, за да спаси живот

0
1700

Срещата между ПСВ и „Венло“ е след два дни, но един футболист вече остави своя отпечатък върху нея. 26-годишният Леннард Тай реши да пропусне тренировките, както и мача, за да дари кръв и спаси един човешки живот.

Играещият под наем във „Венло“ нападател няма да участва в срещата от Ередивизие, за да може от кръвта му докторите да генерират стволови клетки за трансплантация, която да пребори левкемията на пациент.

„Миналата седмица Тай разбра, че има пълно ДНК съвместяване с болния. Футболистът реши да помогне и ще дари нужната кръв. Възможността за цялостно съвместяване между два организма е изключително малка, което обяснява защо ситуацията е толкова специална“, информират от футболния клуб.

Леннард Тай е част от регистър за донори вече седем години. Той ще се завърне към тренировъчния режим в понеделник.

2111587108.png

През настоящия сезон той е изиграл 29 срещи, в които се е разписал 8 пъти и е асистирал за 6 попадения. Нападателят е собственост на „Вердер“ Бремен, а настоящият му отбор се намира на 12-та позиция в Холандия. 7 кръга преди края на шампионата шансовете на „Венло“ за участие в евротурнирите или изпадане от елита са минимални, което прави мача им срещу ПСВ без особено значение.

Или поне не толкова важен, колкото е един човешки живот.

/бтв

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук