петък, април 19, 2024
Google search engine
дом Топ Хванаха трима опитали се да оберат банкомат в Русе

Хванаха трима опитали се да оберат банкомат в Русе

0
1390

Полицията в Русе залови трима за опит за обир на банкомат в Русе. Те са задържани за до 72 часа и им е повдигнато обвинение, че са опитали да разбият банкомат и да откраднат наличните в него 54 200 лева. 

Мъжете са били заловени по „горещи следи“, стана ясно по информация на полицията. Бандитите са установени и заловени в хода на започнало разследване по сигнал от охранителна фирма, постъпил на 21 март около 2.10 часа.

Охранителите обяснили за проникване и опит за кражба в охраняван от тях обект. Патрулът, изпратен на място изяснил, че в помещението, в което е разположено устройството, е проникнато след взломяване на заключващ механизъм на входна врата.

След огледа станало ясно, че банкоматът не е взломен и пари не са взети

Разследването по случая е започнало вчера.

Тримата са се придвижили с автомобил. Носили горелка, с която планирали да разрежат банкомата и да вземат парите в него. Със себе си взели и сак с инструменти.

Когато дошли служителите на охранителната фирма тримата мъж хвърлили всичко, оставили колата и хукнали да бягат.

Бързата работа на полицията обаче помогнала взломаджиите да бъдат заловени. Първо установили самоличността на извършителите. След това Д.Д., Д.С. и М.Й. били арестувани.

Задържаните са на възраст между 33-34 години. Единият от тях е познат на полицаят, той е осъждан и преди. Малко по-малко от година по-рано той бил освободен от изтърпяването на поредната си присъда в затвора преди по-малко от година.

/нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук