Хора на ДПС освиркаха Лютви Местан в Джебел

0
1322

Лидерът на ДОСТ получи солидна доза освирквания на събирането в град Джебел. Въпреки че кметът на града Бахри Юмер е човек на новоучредената турска партия, местните също му показаха, че не го подкрепят заради преминаването му от ДПС при Местан. На 19 май местните жители отбелязват годишнина от протестите срещу тоталитарния режим и възродителния процес през 1989 г. Джебел осъмна с полиция и жандармерия, защото се очакваха стълкновения между най-ревните членове на двете партии.

Цялото ръководство на ДПС, начело с председателя Мустафа Карадайъ, беше посрещнато от агитките пред чешмата-паметник на площад „19 май“. Лидерът уважи мевлида в джамията и се върна на площада. Там чешмата трябваше да се проведе планувания митинг на ДПС, но хиляди активисти заляха площада. Ораторите са прекъсвани с викове „ДПС, ДПС“, съобщи rodopi24.

Хиляди се обърнаха с гръб към трибуната на площад „19 май“, когато започна приветственото слово на кмета Бахри Юмер. Активисти на ДПС пък освиркаха Лютви Местан, когато се появи в центъра на града и тръгна към сградата на Общината.

BIG5.BG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук