Хотелиери и ресторантьори искат главата на Кацаров

0
2640

Вече има напуснали чужди и български служители, защото се притесняват, че ще бъдат накарани насила да се ваксинират

Призовавам колегите да се подготвят за стачни действия, защото действията на управляващите във всички сфери водят до проблеми за туристическия сектор и не се издържа вече. Това заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов.

Според него неяснотите около противоепидемичните мерки са довели до отлив на туристи и персонал от курортите.

От организацията поискаха оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. „Възмутени сме от неправомерните изказвания на здравния министър. Той вече ни нанесе непоправими щети и особено на морските хотели и заведения, подчерта още Налбантов. Заради противоречивите му сведения и изказвания, хората в най-големите ни пазари тази година – Румъния, Украйна и Молдова вече отменят резервации за септември месец.

На хората не им става ясно какво иска да каже, излъчва противоречиви сигнали и това води до притеснени и отлив“, допълни Налбантов.

По думите вече има напуснали чужди и български служители, защото се притесняват, че ще бъдат накарани насила да се ваксинират.

„Работниците напускат и уплашени заради новите мерки, които се планират, с притеснения, че секторът отново ще бъде неглижиран и оставен да обере парсата без подкрепа и компенсации, и затова предпочитат от рано да си търсят друго поприще“, каза  председателят на БХРА Георги Щерев.

От браншовата организация коментират още, че служебното управление на туризма не се е захванало с проблемите в сектора, а „говорят общи приказки“.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук