Християни в Якоруда мислят за плоча в памет на натровените с метилов алкохол

0
741

„Разбрахме се с джамийското настоятелство да разделим наполовина събраните дарения за курбан за починалите и натровените с метилов алкохол. Нашата част от около 2000 лв. вероятно ще използваме за направата на някаква възпоменателна плоча, която да напомня на всички за трагедията“, каза отец Данаил Голомехов от Якоруда.

На Коледа от натравяне с метилов алкохол починаха петима мъже, други осем бяха настанени в реанимация, но лекарите спасиха живота им. В Якоруда бяха поставени кутии за дарения, като досега са събрани около 4000 лв. Джамийското настоятелство ще заколи десетина овце за курбан в неделя и ще раздаде месо на сираци, болни, вдовици и социално слаби хора.

„Все още идеята ни за паметна плоча или някакъв знак не е обмислена окончателно. Решихме обаче да не правим курбан, защото това ще мине и замине. По-добре е да има знак, покрай който всеки да минава и да се сеща за трагедията. Може да го поставим на останките от старата църква „Св. Николай“, която е в центъра на града. Хората трябва да знаят какъв бич е алкохолът и да не посягат към него, защото напоследък все повече хора посягат редовно към чашката“, допълни отец Данаил./24часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук