Христо Иванов призова за диалог и разумни решения

0
98

Става дума или за грешка, или за провокация, която е насочена към това да се разбие възможната конфигурация около желанията на хората, които протестираха. Това заяви Христо Иванов, коментирайки кабинета, предложен от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Да се конструира един кабинет, който да бъде на милостта на ГЕРБ и ДПС и тази много здрава връзка, която има с НДСВ навява на такива мисли. „Мултигруп и Доган докараха царя и подкрепяха управлението на НДСВ и тройната коалиция. И след това Бойко Борисов излезе от там, но дойде на власт с легитимацията, че се бори срещу това. И това, че той изневери на това свое обещание го доведе до тук“, заяви лидерът на „Демократична България“.

Той се надява, че предложението на Трифонов все пак се дължи на грешка и е породено от загуба на връзка с реалността и това, което искат гражданите от политиците.

Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов призова „Има такъв народ“ да си спомнят за какво гласуваха хората и срещу какво.

„Хората гласуваха срещу еднолични решения, взети зад кулисите и с неясни продуценти. Те гласуваха срещу стила на еднолично взимане на решения. Хората поискаха оставка на Гешев и дълбока конституционна реформа на правосъдието. Хората поискаха цялостна икономическа програма, която да откъсне България от лапите на корупцията и да позволи нов модел на растеж. Ние трябва да си спомним за своята отговорност и да проявим здрав разум и да се върнем към диалог, не за порции. Нас порции не ни интересуват и сме го казвали многократно. Диалог за дълбоката промяна, която сме обещали на гражданите“, каза Иванов.

Той посочи, че за „Демократична България“ е най-удобно да останат в опозиция на едно такова управление, което е подкрепено от ГЕРБ и ДПС, но за него това е безотговорно от гледна точка на интересите на българските граждани.

„Много просто можем да излезем от тези каламбури и това е ясен ангажимент за оставка на Гешев, ясен ангажимент за реформа на прокуратурата, ясен ангажимент за прекратяване на капиите на ДПС в регулаторите, ясен ангажимент за парламентарни комисии и действия по проблема Росенец и ТЕЦ Варна, които са свързани с интересите на Доган. Нищо от това го няма в обявените приоритети“. Това заяви Христо Иванов, коментирайки каламбура на Слави Трифонов, че неговото правителство не е на Доган, а на Ердоган. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук