Христо Иванов: Управлението се крепи на стабилността на коалицията

0
83

Според лидера на ДБ Христо Иванов управлението се крепи на стабилността на коалицията в парламента, а не на отношенията с президента. Коментарът му дойде по повод на упрека на президента Румен Радев, че премиерът Кирил Петков е избързал с посещението си в РМС.

Иванов призна, че не може да каже дали има напрежение между президент и премиер.

„Не мога да съм инструмент за измерване на напрежение. Това, което мога да кажа е, че смятам, че е много рано да се произнасяме и да даваме оценки на подхода на премиера по отношение на изключително сложния проблем с Република Северна Македония“, посочи той.

Иванов обясни от името на ДБ, че политиците трябва да опитат очевидната възможност за рестарт на тези отношения при наличието на нови правителства и в двете държави.

„Да започнем с добро. И да започнем с подаване на ръка в един позитивен тон. Много е важно да успеем да намерим начин за изход от този изключително сложен възел на проблеми“, посочи Иванов. Според него е редно да се подкрепя усилията на премиера да даде тласък в позитивен дух.

„Винаги има време да се мръщим, да тропаме по масата. Това никога няма да загубим като възможност, но много е лесно да загубиш възможността да почнеш с добра нотка. Това е малко като онзи израз, че никога не можеш да направиш добро впечатление втори път. От тази гледна точка ми се струва, че е малко излишно да се критикува премиера по този начин“, каза Иванов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук