Цветанов: ГЕРБ вече има кандидат за президент

0
1470

Партията е готова и със слоган за изборите

ГЕРБ има кандидат за президент, но е некоректно да го обявяваме в студиото. Нищо не налага да кажем името му сега. Не изключвам вероятността това да се случи през септември. Никоя друга партия не е обявила своя кандидат, а ние нямаме претенции да сме първи. Това каза пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му кандидатът на ГЕРБ е част от партията. „Смятам, че ще намерим и по-широка подкрепа извън партията за него”, каза Цветанов.

„Слоганът ни за президентската кампания вече е ясен. Ще сме партия, която ще се подготви изключително сериозно за кампанията”, допълни той.

Цветанов обясни, че между първо и второ четене на проектозакона за МВР ще бъдат прецизирани някои от текстовете и ще се приеме това, което е добро. Доброто е, че се увеличават правомощията на ГДБОП, дава се възможност на служителите, които имат полицейски правомощия, да минат в друга категория труд. Тези, които имат полицейски правомощия, както и служителите в главна агенция „Пожарна безопасност“ ще са първа категория – около 35 000 души. Останалите ще са по закона за държавния служител.

Има вариант да се запази броят на заплатите – 20, при пенсионирането на служители от МВР. Когато обаче някой реши да напуска, не би трябвало да получава обезщетение.

„Искаме да запазим и възможността да функционира академията на МВР и центровете за обучение на новопостъпващите полицаи”, посочи бившият вътрешен министър.

 

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук