Цветанов изненадващо обяви, че дебат между Нинова и Борисов може да има и как ще започне той

0
1397
Пореден сблъсък между ГЕРБ и БСП. Един срещу друг в остър дебат се изправиха Цветан Цветанов и Славчо Велков. Двамата спориха на различни теми и политики и представиха в ефира на Нова телевизия визията на партията си за бъдещето на България.

„Подобен дебат може би ще се състои. Според мен един сблъсък от този род трябва да започне с ръкостискане. БСП се опитват да избягат от тяхната програма, а ние искаме да предложим нашите решения. При тях има само популизъм, докато ние предлагаме конкретни цифри и числа“, поде Цветанов относно дебата между Нинова и Борисов насрочен за довечера.

Според мен пък този дебат се състоя в това, което чухме. Господин Борисов предложи това да бъде дебат, на когото да присъстват експертите. Мисля, че дебатът не се състоя, защото Борисов си дава сметка, че ще загуби. Той не може да отговори на много въпроси, които биха му били зададени“, заяви пък на свой ред Велков.

Първата тема, по която двамата спориха бе битовата престъпност.

„Без съмнение битовата престъпност е сериозно предизвикателство за вътрешната сигурност. Ние предлагаме създаването на постоянно структури”, каза Велков.

Цветанов пък заяви, че партията му ще сложи хора по селата. „Ще засилим обучение в академията на МВР. Когато говорим за подобряване на полицейската работа, говорим и за превенцията”, каза той.

„Говорите за цифри и 1000 полицаи, но вие нямате представа за причините, които пораждат битовата престъпност.  Този план просто ще има слаби резултати”, върна му Велков.

„Понеже сте представител на БСП ще ви кажа нещо. През 2009 станах министър на вътрешните работи. Тогава от вашето управление имаше 18 отвличане. Само три месеца след като дойдох като вътрешен министър групата беше хваната, сега са в затвора и излежават присъди. Ами „Килърите” или операция „Шок”. С тази политика намаля цялата организирана престъпност и това ни даде друг облик. Прочетете докладите на Европейската комисия”, каза пък Цветанов.

Двамата се скараха. Славчо Велков започна да показва документи и да чете от тях, а Цвбетанов набързо го скастри. „Защо четете, не сте ли се научили какво ще представяте”. Двамата започнаха да спорят дали страната ни е успяла да се пребори с престъпността.

„Вие и господин Борисов представлявате заплаха за националната сигурност на България”, отстреля пък Велков. Той не спря да повишава тон на Цветанов.

„Ако този дебат ще се води на лични напатки, не виждам смисъл от него. Господин Борисов е признат от всички европейски структури и каквото и да казвате това няма да се промени, завърши Цветанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук