Цветанов: Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде обявена в неделя

0
1184

Заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди в парламента, че номинацията на партията за кандидат-президент ще бъде между парламентарния шеф Цецка Цачева, вицепремиера Томислав Дончев, и кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

И четиримата по думите на Цветанов били дали съгласието си имената им да бъдат обсъждани.

Окончателното решение е взето и ще бъде обявено в неделя. Готови са и рекламните материали обяви още Цветан Цветанов.

Той категорично отхвърли възможността да стане председател на народното събрание в случай, че Цачева бъде номинирана за кандидат-президент, защото това би попречило сериозно на работата му като шеф на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията.

Цветан Цветанов – председател на ПГ на ГЕРБ: На последното заседание, което беше свикано на изпълнителната комисия в понеделник, действително бяха обсъдени последните 4 имена, за които вие споменахте преди малко. Всяко едно от тези имена има необходимите качества и с пъти превъзхождат нашите опоненти.

– В ГЕРБ Вас разглеждат ли ви като потенциален председател на парламента?
Аз не бих приел такава номинация. Аз като председател на парламентарната група, повярвайте че имам толкова много задължения и отговорности, не само в парламентарната група, но и с организационната работа на партията./бнт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук