Цветанов напомни на Иван Костов да си затваря устата за приватизацията

0
1235

Изпълнителната комисия и контролната комисия нямат много различни функции. Те се занимават с работата в партията. От тази гледна точка премиерът прецени, че може да направи Главчев председател в контролната комисия, отколкото да е просто позиция в изпълнителната. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ Цветан Цветанов относно очакванията Димитър Главчев да бъде възмезден за подадената оставка като стане част от изпълнителната комисия.

Цветанов коментира и снимка, която плъзна из интернет вчера. На нея се вижда председателят на Агенцията на българите в чужбина с нацистки символи. „Всеки един трябва да знае, че такива неща е недопустимо да се носят. Красимир Каракачанов ще отговаря по случая, защото той отговаря за тази агенция“, каза той.

„Ангажиментите в правосъдното министерство са много големи затова и госпожа Цачева е извън изпълнителната комисия от вчера. На нейно място е госпожа Дариткова“, добави Цветанов.

„За съвместно управление с БСП никога не е имало разговори. Недопустимо е лидерът на социалистите да анонсира, че е имало такъв разговор, за да потуши вътрешни борби във формацията си“, каза той.

Няма да има демонтаж на коалицията и няма да се сближаваме с ДПС. Всеки парламентарно представен се бори за властта, за да изпълни политическите си виждания. Все пак имаше избори, обществото даде гласа си и възможната коалиция е ГЕРБ и Обединени патрити. За важните национални теми говорим и с опозицията, но това е нормално, за да имаме добър резултат.

Валери Симеонов беше вчера на отчетното ни заседание. Това показва подкрепа. Няма раздор при патриотите. Във всяко семейство има определени искри. Когато имаме коалиционно управление, а единият субект е съставен от трима лидери и три партии, е нормално да има напрежение. Ако винаги бяхме на едно мнение, щяхме всички да сме една формация. Няма лошо да има различни мнения, това ни кара да работим по-добре, разглеждайки всички гледни точки“, каза той.

„Не сме против приватизацията, а против хората, които са ощетили държавата. Ако Костов с думите си вчера е бил прав, значи може да няма никакви притеснения. Не може да казваме, че законодателството се прави за конкретна политическа сила. То трябва да се прави, за да защитава националния интерес. Всеки има право да дава мнение, но хора, участвали пряко в приватизацията, не е редно да дават коментар, защото са участвали в този процес“, каза Цветанов по повод на опита на Костов да се оправдае за приватизацията и за откраднатите пари. Кукловодът се опита да внуши, че е направил голямо добро, а в хазната са влезли 4,8 млрд. лв.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук