Цветанов призова да спрат спекулациите, че Борисов решава всички въпроси в ГЕРБ

0
8287

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов призова да се спре със спекулациите, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разпореждал по всички въпроси. В ефира на Би Ти Ви тази сутрин Цветанов отново коментира как се стигна до промените в Изборния кодекс миналата седмица, след приемането на които БСП реши да не участва в заседанията на парламента. Самият Борисов обяви, че не се е месил на парламентарната си група в случая.

 

Днес Цветанов обясни и че партията си има изпълнителна комисия, където се вземат тези решения, разказа и как е посетил основните парламентарни групи, след като се е видяло, че може парламентът да няма кворум. След проведените от него разговори информирал премиера за това, за да знае каква е ситуацията.

 

Посочи, че той бил винаги за възможността за преференциално гласуване, „но в политиката невинаги това, което харесваш, можеш да го направиш“. Посочи, че този вид гласуване не е сработил тъкмо при управлението на БСП заради високия праг, а механизмът можел да се ползва по предназначение при управлението на ГЕРБ. Изрази тезата, че БСП решили да не участват в заседанията на парламента не заради преференцията, а заради ратификацията на протокола за присъединяване на Македония към НАТО и че от Русия им били „натиснали копчето“.

 

Нямахме никаква договорка. Ако имахме план за действие, нямаше да останем без кворум, обяви той в отговор на въпрос за предварителна договорка с ДПС. Защо винаги акцентираме само върху ДПС, попита той. дневник.бг

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук