Цветанов учреди “Републиканци за България”

0
2714

Източник: БГНЕС

След като Цветанов напусна ГЕРБ създаде Евро-атлантическия център за сигурност. Този проект прерасна в партия, която заявява участие на предстоящите парламентарни избори, пише Novini.bg.

Принципите, които „Републиканци за България” ще отстоява са: равенство, просперитет, демократизъм и правов ред.

Сред основните цели на партия са – гарантиране на гражданските права на територията на Република България и Европейския съюз, осигуряване на равни възможности за всички хора, повишаване на качеството на живот и осигуряването на възможност за ускорено икономическо развитие на отделните региони.

ПП „Републиканци за България” ще постига целите си с всички демократични средства и методи, дават заявка от партията.

“Идеологът на този проект не съм аз, а вие – хората в залата и гражданите. Наблюдаваме липсата на ясна посока, протести и натрупана с времето негативна енергия. Ще затвърдим и продължим пътя на евро-атлантическите ценности на България”, заяви Цветан Цветанов.

“Имаме нужда от проект, който обединява всички българи. Получих подкрепата на хората от малките населени места за единност”, категоричен бе той.

“Ще работим за ефективно електронно гласуване. Електронното гласуване е разковничето за високата избирателна активност и преодоляване на страха”, допълни Цветанов.

“Тук в залата има българи, завърнали се от чужбина, за да подкрепят “Републиканци за България”, съобщи лидерът на партията.

“За първи път има политически проект, в който още от началото учредителите застават с лицата си”, категоричен бе Цветанов. Лидерът на партията благодари на всички включили се в проекта и организацията му.

Цветан Цветанов обяви, че председателят на “Републиканци за България” ще има само по два мандата, ако бъде преизбран.

Политическият проект и България няма да се управлява от джипка, безотчетно и без прозрачност. Не това очакват българите. Нека има коректни и отчетливи предложения за всички проблеми на страната, категоричен бе лидерът на “Републиканци за България”

“Сегашният парламент е изчерпал лимита на търпимостта на обществото. Подкрепяме исканията на демократичната общност на страната и предсрочни парламентарни избори”, коментира Цветан Цветанов.

“Нека България да си върне силата на регионален център. Нека да си върнем стабилността”, заяви Цветанов и категорично каза, че добри отношения със САЩ трябва да има, но той ще се бори за евро-атлантическите ценности.

България има бъдеще и то е с “Републиканци за България”, завърши Цветан Цветанов.

Сред членовете на неговата партия са бившият председател на парламентарната комисия по външните работи Джема Грозданова, журналистът Горан Благоев и  щангистът Благой Благоев. Преди седмица бе представен и инициативният комитет за учредяването, състоящ се от 89 души, пише Булфото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук