Цветанов: Ще обявим своя кандидат за президент най-рано през юни

0
1366

Снимка: Нова телевизия

Радан Кънев търси поредната интрига, посочи още той

Радан Кънев търси поредната интрига, която смята, че може да му донесе политически дивидент”. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

Цветанов коментира факта, че от ДСБ излязоха в петък с официален призив партиите вдясно да подкрепят Росен Плевнелиев както независим кандидат за президент. От партията мотивираха решението си с успешния, според тях, първи мандат на Плевнелиев.

„Виждам една хаотична непоследователност и една обърканост. С подобно изявление търсиш да бъдеш коментиран в сутрешните блокове или в медиите в страната”, коментира още той. „Аз съм убеден, че това е лично решение на Радан Кънев”, заяви Цветанов.

Цветанов коментира и спекулациите, че именно премиерът Бойко Борисов ще е кандидатът на ГЕРБ за президент. „ГЕРБ е единствената, която заяви, че ще направи това не по-рано от юни месец. Не знам защо развълнува толкова хора евентуалното споменаване на потенциална кандидатурата на Борисов. В ГЕРБ има изключително много качествени и стойностни министри, кметове, депутати, представители на органи на изпълнителната власт. Имаме голям избор и нямаме никакви притеснения относно предстоящите президентски избори”, заяви Цветанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук