Цветан Василев се репчи от Белград: Давам 10 милиона лева да падне Цацаров!

0
1354

Цветан Василев обещал да даде 10 милиона лева, за да бъде отстранен главният прокурор „независимо по какъв начин“.

Изявлението е било направено още в средата на април в белградски ресторант, малко след като прокуратурата повдигна обвинение и срещу съпругата на банкера-беглец Антоанета Василева и я обяви за издирване чрез Интерпол заради пране на пари, пише в. „Уикенд“.

Цветан Василев, който според запознати все повече затъва в дебрите на алкохола, е сред вдъхновителите на яростните атаки срещу Цацаров в последните месеци. В тематичната му коалиция по интереси влизат и още няколко мастити бизнесмени – Иво Прокопиев, Сашо Дончев и Гриша Ганчев, които също от 2 години са обвиняеми по различни дела. Очевидно с откраднатите от вложителите на КТБ пари сега се финансира атаката срещу главния прокурор, която според запознати може да мине и на друго, чисто физическо ниво.

„Жалко, че интелигентен човек като Лозан Панов не разбира колко грозно го използват и се превръща в опасна маша на бизнесмени. Явно ще излезе истина слухът, че точно те са платили за избора му за шеф на съда“, коментират в съдебната система.  В същото време от няколко дни насам Георги Георгиев – Туша и служители от фирмата му обикалят Видин и региона, за да вербуват протестиращи срещу Сотир Цацаров, за да се постигне масовка на серията от малолюдни протести, организирани от протестърската грантова групичка „Правосъдие за всеки“. Навремето Георгиев, който разправя, че е бивш борец, но никой не го е виждал да побеждава на тепиха, беше пред фалит, но Гриша Ганчев му отпусна заем. Сега Туша трябва да върне жеста и да осигури гръмогласна масовка за протестите срещу главния прокурор“, коментират запознати.

Опитите на групичката около укриващия се в Белград от българското правосъдие фараон Цветан Василев и скандалния бизнесмен Иво Прокопиев да организират масов протест срещу Цацаров удрят на камък вече повече от година, като досега най-много са се събирали 120 човека, обобщава „Уикенд“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук