четвъртък, март 28, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Цецка Цачева: Съединението е порив

Цецка Цачева: Съединението е порив

0
1306

Днес и завинаги Съединението е извор на гордост от общия порив и е неразделна част от самочувствието на българина и на стремежа за достойно бъдеще. Това посочипредседателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Тя участва в тържествената заря – проверка в Пловдив.cecka-cacheva-

Съединението е дело на целия български народ, дори и тези, които са били против, се вливат в общонародната радост. След Съединението България е друга и българският народ е друг – повярвал в силата на Съединението, припомни Цецка Цачева.

Преди 131 години нашите предци извършват смел държавно- политически акт, който няма аналог в балканската и европейската история без да разчитат на помощ и защита от когото и да било, изтъкна Цецка Цачева. Според нея, че дейците на Съединението са показали безпримерен патриотизъм, любов към отечеството, смелост и решителност, реализъм и мъдрост, политическа, дипломатическа и военна зрялост.за съединението

„Всяка година отбелязваме 6-ти септември като датата, на която българският народ непоколебимо и дръзко заяви волята си Източна Румелия и Княжество България да се обединят, въпреки статуквото от Великите сили”, допълни още тя.

По думите ѝ, въпреки че Източна Румелия и Княжество България започват нови си живот разделени, българите и от двете страни се надяват, че това няма да бъде за дълго. „Постепенно недоволството от разделението расте, за да стигне върха си през септември 1885 година”, каза още в словото си председателят на парламента.

Върху тази истина, изписана на входа на Народното събрание, се крепи светоусещането на целия народ, обобщи Цачева. „Винаги трябва да помним, че когато сме единни, целите са достижими. В това е величието на Съединението“, заключи Цецка Цачева./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук