Цигани убиват със синтетичен кокаин

0
2614

Пепи Рогчето и Будака снабдяват половин София с опасна менте дрога

 

768x432Опасен синтетичен кокаин, който на вкус и при първоначална употреба дава показателите на автентична колумбийска кока, усилено си пробива път в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Родният кокаин се произвеждал по рецеп­та от Турция, внесена преди около 2 месеца от ромския бос Петър Роглев – Рогчето, съра­тник на Георги Петров – Йончо. Мургавите гангстери инвестирали над 1 милион лева в нарколаборатория в град Елин Пелин, в постройка в непосред­ствена близост до жп гарата.

Кокаинът се продавал на мастити гангстери от цяла България срещу 40 000 лева за килограм. Купувачите знаели, че дрогата е синтетична,   но   купували стоката, тъй като килограм кокаин, и то с примеси се търгува на европейския пазар двойно по-скъпо.

Първата партида от синтетичния кокаин била пусната във Варна и се приела отлично от потребите­лите. Само за месец в морската столица били реали­зирани 4-5 кила синтетичен кокаин. Тамошните дилъри го продавали при цена от 100 лева за грам. През последния месец синтетичният кокаин си е проправил път и в София, като в момента половината столични дилъри го предлагат на цена между 120 и 140 лева. Мълви се, че люлинска наркоорганизация е закупила 20 кила кокаин от Георги Петров – Йончо и съдружника му Петър Роглев – Рогчето. Част от стоката била изнесена в Белград, като мощната крими­нална организация „Алкатраз” обявила желание да бъде зареждана регуляр­но със синтетичния кокаин. Месечно от „Алкатраз” продавали по 30-40 килограма кокаин в Белград и Ниш, така че поръч­ката се приема като огромна за родния ъндърграунд.

Главен технолог в извличането на химическия кокаин бил мъж от Ихтиман, наричан Пепо Будака. Преди години Будака правел амфетамина във фабриката на Пе­тър Роглев – Рогчето. Ромският гангстер Рогчето обаче бил спипан от полицията в Стара Загора през 2008 г. Тогава ченгета открили 115 кила амфетамин в колата му „Пежо Партнер”. След съкратен процес Рогчето и шофьорът на автомобила с неговата дрога – Тодор Бакалски от Пещера, получиха скандално ниски присъди от по 5 години затвор.

„Докато Пепи Рогчето излежаваше присъда, технологът на дрогата Пепо Будака замина за Истанбул, където се изучи да пра­ви химичен кокаин. Вър­на се миналата пролет, когато Рогчето излезе тайно и предсрочно от затвора”, разкрива посветен в тайните на ромската организация.

Така миналата пролет циганите решили да направят фабрика за кокаин в България. За да си подсигурят защита и клиенти, ромите привлекли за съ­дружник Георги Петров – Иончо, племенник на Киро Японеца, който от години контролира бизнеса с хероин и ам-фетамин на територията на „Факултета”, както и в други ромски квартали в страната.

Оттогава бандитите са произвели над 150 килограма кокаин. Ор­ганизацията им вече се е разраснала неимовер­но. Дотолкова, че бан­дата планира да търси клиенти и в централна Европа. „Синтетичната дрога е предложена на гангстери в Гърция, Италия, Австрия и даже в Англия. Ако успеят да пробият дотам чрез мулета, мургавите бандити ще се пенсионират като милиардери…”, твърди източник.

ВЕСТНИК “ УИКЕНД “

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук