Ципрас към гърците: Бъркате ме с Бойко Борисов, аз не искам народа ми да е беден като българите

0
2748

Алексис Ципрас в обръщение към народа на Гърция тази сутрин от телевизионният ефир на всички телевизии обяви, че от днес в Гърция ДДС – то на всички стоки от първа необходимост вече ще е 13%, което автоматично прави храните евтини, също така ДДС – то на електрическата енергия и горивата се намалява на половина, защото Ципрас не искал в Гърция да има гладни и бедни като в България.

През 2013 година, докато Бойко Борисов обещаваше на Германия и лично на Меркел да направи в България скоростни влакове, да повиши жизненият стандарт и да спре мигрантите към Европа, на нас същата тази Германия ни наложи санкции, днес шест години по – късно, ние гръцкият народ доказахме, че можем и правим всичко онова за което Бойко Борисов само лъжеше в Европа. Ние правим живота на гражданите на Гърция по-добър и намаляваме цените на стоките и услугите, защото това е пътя хората в една страна да се чувстават спокойни и уверени в своето бъдеще. Ние приемаме мигранти дори от България, защото хората идват в Гърция, за да спечелят пари. Хвалбите пред цяла Европа на България, че били някаква икономическа сила са просто излишни, защото всички пари, които им дават от еврофондовете те ги крадат. Днес ние пускаме скоростен влак Солун – Атина, който трябваше да е част от транспортен коридор, но в България скоростен влак няма и може би никога няма да има, защото те днес трябваше според думите на Бойко Борисов в Германия пред Ангела Меркел, отдавна да имат такъв влак София – Бургас, въпреки милиардите евро, които им даде Европа.

Ние, народа на Гърция платихме нашата цена, за лъжите на нашият съсед Бойко Борисов пред Европа, и сегагледаме гордо напред, защото ние сме онази нация на Балканите, която знае и може как да живее добре.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук