Ченгеджийска схема смазва в зародиш протестите- рекламирай и оплюй, разделяй и владей

0
643

В обществото се натрупа сериозно напрежение. Съдебна реформа, ваксини, винетки , гаврата с българската история са само част от темите които карат гражданите да псуват. И това на фона на всеобщата мизерия  която ни е  затиснала. А зимните месеци са времето в което псувните често се превръщат в реално изразено чрез протести недоволство. Това недоволство може да избухне всеки момент и управляващите го знаят. Знаят го, но след 2013 г властта вече и знае как да противодейства.

Най-ефикасния начин е контролирано изпускане на парата и напрежението. За целта влиза в действие ченгеджийската схема ,,рекламирай и оплюй“.

Първо се стартира с реклама на един протест с неясни искания и още по-неясни цели. Не е ясно и кой стои зад него/не че това е важно ако целта е ясна , конкретна и постижима/. Националните медии започват масова реклама на протеста, включително с реклама на фейсбик групи за организация и лого на протеста. Загалавия от рода ,,Идва българския Мейдан“ и ,,Напрежението избухва в национален протест“ заливат медии и социални мрежи.

Втората стъпка започва ден преди обявената дата на протеста-оплюването. Започва масово разяснение във всички национални медии, как протеста преследва политически цели, как някой /намесват се мразени от всички имена като Цветан Василев например/ плаща на протестъри и на футболни агитки за да създадат безредици и да предизвикат насилие. По телевизията се интервюират ,,организатори“ на протеста, който говорят пълни безмислици и нелогизми. Вътрешния министър излиза с изявления, че МВР има данни за подготвяни безредици. Че протеста ще се използва политически. Заглавията вече стават ,,Провокатори и платени агитки ще се включат в протеста“

Целта е постигната. Натрупаното напрежение няма да избухне. Става нещо като контролирано изпускане на парата и вкарване на вечната максима ,,разделяй и владей“ в действие  . Постигат се три основни цели.Първо , протест няма да има, не и със сериозни мащаби и масовост/след всичко казано и изписано последните дни, това е ясно/ Второ, създаване на усещане в българина, че всеки протест е контролиран и използван политически от определени властови кръгове. И българина си казва ,,майната му, няма смисъл да протестирам“. Трето но не и последно по важност -народа за пореден път е разделен , разбит дори , на наши, ваши, тези и онези , и това подсигурява невъзможността за обединение срещу каквото и да е.

И после е лесно, разделените се владеят лесно. Властта /все едно коя/ е спокойна.

източник: ovarna.bg

//

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук