Четете първо тук – ето кой дари 1000 теста за COVID-19 на МБАЛ „Югозападна болница“

0
346

Александър Манолев се оказа най-големият дарител в борбата с COVID-19 в община Сандански. Това потвърдиха пред нас лекари от МБАЛ „Югозападна болница“, които пожелаха да запазят анонимност. Те са видели с очите си как лично Манолев докарал в болницата 1000 бързи теста и ги дал напълно безвъзмездно, за да може лечебното заведение да бъде сред първите, в които да се разширява броя на тестваните лица. През днешния ден информацията бе официално потвърдена и от кмета на Петрич Димитър Бръчков.

В четвъртък (16.04) от болницата съобщиха за дарението с подробна информация кога как и кои групи ще обхване тестването. В края на информацията за медиите се споменаваше само, че „дарителят е пожелал да запази анонимност“. Всичко това породи редица въпроси и съмнения.

Стойността на дарението вероятно е между 20 и 30 хил. лв., но тук парите не са водещи, подчертаха пред медията ни медицински лица. Подобно количество тестове в момента е много трудно да бъде закупено и доставено до страната ни. Дори да бъде направено шансът да стигне до общини с размерите на Сандански и Петрич, в които няма проявени множество случаи, е нищожен.

Затова имената и лицата на тези, които със собствени сили и средства помагат в тези дни трябва да бъде показван. Най-малкото, за да предизвикат и други да последват техния пример. Това се потвърди и в края на деня в петък, когато бе съобщение, че вече се чака ново количество тестове, които да разширят тестването в Сандански и Петрич – още една важна крачка в борбата с COVID-19 в Югозападна България / News24sodia.eu.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук