Човек на Слави разкри какво се крие зад извънредния призив на премиера към президента Радев

0
146

Стремим се комуникацията да е нормална, но не може пред свършен факт да ни се предлагат важни теми, каза още Станислав Балабанов

Антикризисните мерки бяха представени на тъмно, разбрахме за тях от медиите. Логиката на тази коалиция бе да работи по коалиционното споразумение. Това заяви пред bTV депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

„Тези черни лебеди, които ни застигнаха, усложниха ситуацията. Който и да е на власт, щеше да бъде застигнат от тези проблеми”, добави той.

Имахме 2 експертни съвета, на които бе обсъдено въвеждането на еврото. Пакетът от мерки бе представен на пожар. Не може ПП да представят пред свършен факт нещата, ние сме равни. Проблемът напоследък е в комуникацията, сякаш умишлено ни представят пред свършен факт. Ние винаги сме били последователни и сме изпращали експерти на всички коалиционни съвети.

Имахме 11 мерки, представихме ги в последния момент, защото не бяха чути”, подчерта той.

„Стремим се комуникацията да е нормална, но не може пред свършен факт да ни се предлагат важни теми. Не може да излизаш в национален ефир и да казваш нещо със сигурност, при положение че не сме видели тези договори за газ“, каза още депутатът.

Постът на Слави Трифонов емоционално натъжи ПП и ги накара да бълват редица лъжи, като започнем от г-н Лорер и приключим с г-н Минчев, който казах, че не сме били на нито един коалиционен съвет. Ние не сме гаджета, за да се обичаме, да се извиняваме. Ако г-н Минчев приема поведението си за нормално, значи се е объркал”, подчерта Балабанов.

На въпрос говори ли си лидерът на ИТН с Кирил Петков и Асен Василев, депутатът каза, че не е в личния му свят и не му е секретарка, за да знае с кого се чува. „Когато срещу него има морални хора, които си държат на думата, телефонът му работи 24 часа в денонощието”, подчерта той.

На въпрос защо премиерът Петков иска свикването на КСНС, Балабанов попита: „Не ви ли изглежда притеснен с тези видеа, които излязоха снощи, по темата Северна Македония? КСНС имаше и там бе потвърдена позицията на България. Снощи на пожар излизаме с видеообръщение…

Петков с извънредно обръщение към Радев ВИДЕО

Притеснен е, защото неговият външнополитически екип и той самият в началото са поемали обещания, без да питат и да се се съобразяват с общата позиция. Надявам се той да ревизира тези си позиции, но не съм много сигурен.

Попитан ще я бъде ли коалицията, Балабанов заяви, че докато коалиционното споразумение не е нарушено, логично е коалицията да я бъде.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук