Чуколов: Евродепутатите да даряват огромните си заплати на хора в нужда, не да трупат в банки

0
1028

 

АТАКА готви Закон за абортите, стана ясно от думите на зам.-председателя на партията

Българските евродепутати, които получават огромни заплати и заделят стотици хиляди в банкови сметки, да започнат да правят дарения – за църкви, болни хора и млади таланти, както прави АТАКА от създаването си. Това призова зам.-председателят на партията Десислав Чуколов в предаването „Плюс-минус” по НОВА ТВ.

По темата за партийните субсидии Чуколов заяви, че АТАКА е гласувала категорично за намаляването им на 1 лв. на глас, защото така поискаха 2,5 милиона българи. Припомни, че партията на Сидеров се е издържала от 2005 г. до 2009 г. без субсидия и е вкарала тогава 21 депутати, 3 евродепутати и лидерът на АТАКА беше на балотаж на президентските избори.

От думите му стана ясно, че АТАКА подготвя Закон за правото на живот на заченатите. Според него въпросът с абортите трябва да бъде урегулиран. „Повдигаме тази дискусия, защото демографският проблем е голям. Искаме да чуем мнението и на Църквата, и на тези, които казват, че не може да се забраняват изобщо аборти”, обясни Чуколов.

На въпрос дали се предвижда тотална забрана, или ще има изключения, депутатът каза, че не става въпрос за аборт при бременност, която застрашава живота на майката или плода или е следствие на изнасилване, кръвосмешения и др. Темата да се постави на масата и хората да се замислят.
Той припомни, че на година у нас се правят по 26 000 аборта. „26 000 българи, които губим всяка година. И тук не говорим за циганското малцинство, те ги раждат, вземат социални помощи или ги оставят в домове”, заключи Чуколов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук