Шефът на ансамбъл „Българе”: Стреляха по Ицо Полицая от три страни, той и ранен не се предаде!

0
2175

В началото мислех, че акцията е некадърна, но полицията просто искаше да го спре, не да го убива, казва Христо Димитров

Христо Димитров, ръководител на ансамбъл „Българе”, се оказа в епицентъра на стрелбата в столичния квартал „Разсадника” по Ицо Полицая преди ден. Той имал работа в района, където се вихрело преследването на Христо Георгиев след обира на заложната къща.

„Първите изстрели не ги чух, защото бях в колата си и говорех по телефона. Но после видях всичко. Бусът на Кобрите удари джипа на Ицо Полицая отпред. От задната страна застана Мерцедес на някой от ръководителите, вероятно. Затиснаха го и с още едно Ауди. И четвърта кола бяхме ние. Между четирите коли се развихри цялото действие. А две други коли обезопасяваха периметъра”, разказа хореографът.

И после допълни,че по Ицо Полицая било стреляно от три страни. Но това било от 3-4 метра разстояние. „И аз първоначално си помислих: „Леле, тези колко некадърно действат, че не го убиват“. Но после се замислих. Оказа се,че момчетата са си действали перфектно. Защото те не са искали да го убият, а просто да го спрат”, разсъждаваше Димитров.

Накрая той отбеляза, че бандитът е бил човек в завидна физическа форма. Вероятно и прострелян той продължил да си кара колата. Но след като минал през трансформатор и разбрал ,че няма къде да върви повече, спрял. „И по начина, по който се оттегли аз разбрах, че той не е вече физически здрав. Не се оттегли като здрав, а като ранен човек – леке-полека”, каза Димитров.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук