Шефът на СДВР проговoри за напрежението с бежанците в „Овча купел“ и „Малкия Бейрут“ и разкри как полицията ще се справи с тях!

0
448

Две от лицата, разлепени на плакатите в центъра на София, бяха задържани с наркотични вещества, разкри Младен Маринов

„Темата зае централно място в обществото това доведе до очаквания във всички посоки. Предприехме всички необходими мерки, за да не се достига до сериозни инциденти. Правихме многократни срещи със Столична община, за да решим проблема“. Това заяви в „Събуди се“ по Нова телевизия шефът на СДВР Младен Маринов.

Както БЛИЦ съобщи вчера, стотици излязоха на бунт в „Овча купел“. Недоволните жители на квартала скандираха срещу мигрантите и настояват общежитието да бъде закрито

„Използвахме сериозен ресурс с цел да не се допусне ескалация на напрежението. Имаше голяма вероятност това да прерасне в саморазправа. Извадихме от анонимност лица, които подготвят такива неща. Тези неща се случиха зад завесите и в крайна сметка протеста мина добре“.

„Известни са тези лица. Тези групички са склонни да извършват подобни деяния. Те изповядват такава нагласа, тяхното поведение е такова“, заяви още комисар Маринов.

„Настанените имат поведенчески особености, които контрастират с нашето поведение на живот. Не спазват хигиена, замърсяват района. Специално за „Овча купел“, там е най-особено положението. Най-вероятно живущите там изпитват страшни неудобства, но те са свързани с поведенческите особености на мигрантите.

В „Овча купел“ ще има и жандармеристи. Нашето присъствие там ще се засили, обеща Маринов.

Ежедневно в района на бул. „Мария Луиза“ и „Лъвов мост“ се провеждат операции. Повечето бежанци там пребивават законно. Този район ги привлича с разположението на джамията, миграционната служба, магазинчета.

Шефът на столичната полиция коментира и разлепените плакати с дилъри в центъра на София:

„Кой е залепил плакатите не е предмет на нашето разследване. Две от лицата след операция бяха задържани с наркотични вещества и в момента са с постоянен арест. Те са задържани преди да бъдат разлепени тези плакати. Работим по конкретна информация и конкретни дейности“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук