Шеф от АПИ с много лоши новини за тунелите в страната!

0
1301
По разпореждане на министър-председателя беше направена проверка на всички тунели у нас, които са общо 34. Бяха констатирани 16 проблемни тунела с умерен до сериозен риск – сред тях са тези край Велико Търново, при входа на Ловеч, „Топли дол“, „Витиня“. Това обяви в сутрешния блок на БНТ новият председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Пирин Пенчев.

Над 200 пък са мостовите съоръжения, които не са в добро състояние. Някои от мерките по обезопасяването на съоръженията могат да стартират веднага, за други е нужно по-обстойно обследване. При всички тунели и мостови съоръжения, които са опасни – пътят там ще бъде затворен, заяви инж. Пенчев.

Веднага след завършването на ремонта на дясната тръба на тунел „Ечемишка“, трябва да започне и ремонтът на лявата тръба, посочи той, като уточни, че засега служебното правителство няма необходимите средства, но ще направи всичко възможно за осигуряването им. Системата изпитва остър недостиг на финансов ресурс.

Трябва да поддържаме къщата си, да се грижим за нея като добър стопанин. Ако закъсняваме системно с превантивните ремонти, нещата ще стават все по-зле, каза още инж. Пирин Пенчев./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук