Шокирана бургазлийка: Намерих умиращо момче, а от спешна помощ…

0
2046

Припадналият човек е млад мъж без документи, спасен е по чудо

Потресаваща история за това как в продължение на един час млада жена е опитвала да повика линейка за умиращо момче е разказала потърпевшата, цитирана от „Флагман“. Драмата се разиграла в бургаския ж. к. „Изгрев“ пред блок 73 в Бургас, точно когато в района минавали изключително много хора.

„Прибирах се от работа в 20:30 ч, когато видях на земята млад мъж, казаха ми, че е бил там 40 минути преди аз да дойда. Имаше пяна по устата и се досетих, че може би става дума за епилепсия, за това не го докоснах“, разказа Поли Чолакова.

Поли веднага се обадила на тел. 112, но никой не вдигнал спешния телефон. Опитала е поне още пет пъти, но резултат нямало.

„Излязох на улицата, за да търся някой, който да ми помогне и да заведем човека в болницата. Имаше толкова много хора, но всички ме поглеждаха пренебрежително и се правеха, че не ме чуват”, каза с отчаяние Поли.

След непрестанните й викове за помощ, случайно в района минал лекар, който отивал на смяна и веднага се притекъл на помощ. Обадил се на свой колега, за да извика линейка.

„Този лекар беше много съвестен. Линейката дойде около 21:10 ч. Биха на момчето инжекции и го откараха в болницата. Благодарение на въпросния лекар, който впоследствие разбрах, че се казва д-р Русинов и е рентгенолог, човекът е жив”, разказа още съвестната жена.

„Обадих се в спешното да питам как е, обясниха ми, че е добре. Така и не разбрах кое е момчето, нямаше документи, а може и някой „съвестен гражданин“ да го е обрал“, пише ни разочарованата жена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук