Шокираща находка в Бургас

0
2925

По-рано днес рекордно количество чист кокаин бе открито в кашони с банани в митнически склад

Пратката пристигнала в морския град преди повече от 40 дни и е разнасяна от склад в склад

По-рано днес рекордно количество чист кокаин бе открито в кашони с банани в митнически склад.

Криминалисти в този момент са в базата на „Интер цитрус“ ООД, където внимателно проверяват пътя на пратката, а той се оказа изключително интересен, пише Флагман.бг.

Пратката пристигнала в Бургас преди повече от 40 дни, бананите са приети в склада на „Интер цитрус“ ООД, след което са ескортирани до друга точка в България, където са оставени да зреят  – при най-добрите условия, за да се извърши този процес. Това била обичайната практика и се прилагала от години.

Преди няколко дни кашоните отново били върнати в Бургас, за да се пристъпи към пускането им в магазинната мрежа.

Тази сутрин, служител на склада, който е сортирал продукцията преди тя да мине финална проверка, се е натъкнал на шокиращата находка. В кашоните имало само ред банани, които да скрият пакетите с кокаин. Точното количество все още се уточнява, но със сигурност става въпрос за рекордна пратка от над 120 кг чист кокаин.

Веднага е подаден сигнал в  ОД на МВР-Бургас и Митница Бургас. Към момента текат следствени действия и липсва официална информация.

Репортер на изданието посетил базата на „Интер цитрос“. Управителят категорично отказал коментар, а на място имало криминалисти, които детайлно проверявали книжата на фирмата и пътя на кокаиновата пратка.

По всяка вероятност кокаинът е попаднал съвсем случайно в тази пратка за България и повече от месец е разнасян от склад на склад.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук