Шок и ужас в ДЕЙЛИ ПРЕС! Слагат цензура на президентшата! Забраняват й да пише във Фейсбук! Вижте как я натиснаха:

0
682771

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Войната срещу президента Радев се отвори на още един фронт. Атаките срещу него започнаха и чрез съпругата му, която изказа мнението си за гей-парада във Фейсбук, видя „Дейли Прес“.

Едно напълно нормално и толерантно мнение вдигна рано-рано медиите на крак и Виктор Николаев събра по развиделяване  социолог и журналист да тълкуват написаното.

Явно България си няма други проблеми, освен този, какво е постнала Десислава Радева. А тя просто написа, че уважава различните, има много приятели – хомосексуалисти,  разбира се с тях отлично, но не смята, че трябва да правят паради, за да демонстрират различността си. Всички хора сме различни. Всички сме с различно ДНК, освен еднояечните близнаци. Всички сме със свои виждания за живота и свои проблеми. Но не е нужно да ги демонстрираме.

Резултат с изображение за деси радеваУважавам ви много, обаче моля ви, не преигравайте! Срещу какво протестирате, когато никой нищо не ви е забранил?  У нас много по-дискриминирани са многодетните майки, пенсионерите, бедните, инвалидите, но те не излизат на паради.

Следващия път ви съветвам освен предизвикателно облекло и публични целувки да направите нещо и за останалите хора. Да отпечатате листовки за превенцията срещу СПИН и други заболявания, предавани по полов път, защото така демонстрацията ви ще стане по-смислена.

И още нещо… Може би трябваше да се съобразите, че докато танцувахте по площада и се веселяхте, в същото време в Ямбол погребваха един загинал в изпълнение на служебния си дълг пилот, който се беше заклел да пази тази страна. И за много хора денят беше траурен!“.

Мнението на първата дама за гей-парада предизвика изкуствена вълна от неодобрение. И то не сред хората, които тя нарича свои приятели, а сред политическите кръгове. А обикновените българи я аплодираха за смелостта. Което пък вбеси противниците на президента.

Съпругата на държавния глава събра много прочитания и оценки, но тези оценки рефлектират върху него, заяви в ефира на „Здравей, България” политоложката  Румяна Коларова, демонстрирайки лицемерно уважение към Радев.

Коларова е категорична, че съпругата на президента трябва да се консултира с целия му екип, когато пише в интернет, или когато изобщо се изказва по какъвто и да било въпрос.

„Написаното от  Десислава Радева за „София прайд” предизвиква  усещането за много ниска топка,” – хвърли се в атака и журналистката  Мира Баджева и удари един литературен анализ на написаното. А то пък се характеризирало с „излишна бъбривост“.  А тази пък бъбривост вредяла на съпруга й, който трябвало да бъде обединител на нацията.

Явно политолозите бяха свикнали със самотния Плевнелиев и сега наличието на първа дама, при това със собствено мнение и самочувствие, доста ги дразни.

За нула време те далдисаха в гардероба на Десислава, откриха кой я облича и кой се грижи за стайлинга й, позеленяха от завист, когато бе класирана като една от най-добре облечените жени на срещата на президентските съпруги в Брюксел, вбесиха се, че събира все повече и повече одобрение от народа и  придружава мъжа си навсякъде и стои достойно до него. Беше много неприятно откритие за мнозина, че тя прави Радев много по-земен, по-обичан и по-достоен мъж от предшественика му. И се превръща в много силно оръжие срещу противниците му, които никак не са малко.

Наистина ли първата дама трябва да бъде цензурирана и всяка нейна дума да минава през ситото на прессекретариата? Тогава защо никой не ревеше срещу Юлияна Плевнелиева, която открито одобряваше бунтовете срещу Борисов в профила си, върлуваше в кръчми с колегите си, не представи България ни веднъж по света и даже не благоволи да се появи на клетвата на мъжа си? След което на края на мандата го заряза като прани гащи и го остави да броди самотен по политическите сокаци.

В цял свят президентските съпруги имат голямо влияние, често по-силно от това на мъжете си, председателстват безброй фондации, борят се за каузи, които понякога противоречат на общоприетата държавна политика.

Това са силни жени, които остават в историята и не се крият зад панталоните на мъжете си!

Сега на ген. Радев му предстои трудна задача.

Да брани себе си от дебнещите всяка негова крачка медии и едновременно да ги накара да свикнат, че България най-после има първа дама със собствено мнение и тя ще го отстоява!

Защото е жена на генерал!

А не ирландска пастирка!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук