ШОК! Лютви Местан крие 50 млн. лева! Отцепникът създал свой бизнес кръг в ДПС, има частна електроцентрала в Цалапица

0
1302

Доскорошният лидер на ДПС Лютви Местан е ползвал ръководния пост в партията, за да натрупа космическо лично богатство, съобщава столичен седмичник. За двегодишния си престой начело на ДПС обиграният политик, прочул се с витиеватите си фрази, е съумял да натрупа внушителното състояние от 50 млн. лева.

За ковчежник на Местан мнозина посочват бившия областен управител на Пловдив и настоящ депутат Веселин Каймаканов. Той чрез брат си Благой и баща си Йордан върти частната електроцентрала на Местан край Цалапица. Тя произвежда ток от биомаса, който е изкупуван на рекордно високи цени от държавата. Инвестицията за построяването й се изчислява на около 4 млн. лева.

Местан получава дялове и от две други електроцентрали за биомаса – край село Труд и край Пещера. Бившият лидер на ДПС има по 20% дялово участие в двете и получава общо по около 30 000 лева на месец.

Икономическият кръг около Местан се допълва от бизнесмена Хари Райчев, от собствениците на тузарски ресторант Калин и Павел, които също така отговарят за събирането на рушвети от фонд „Земеделие”, от доскорошния заместник-председател на младежкото ДПС Айхан Етем. В бизнесорбитата на Местан важно място заема и евродепутатът Неджми Али.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук