ШОК! Убитият Отвертката, близък до братя Галеви, към любимата Владимира: Мършо, ела при мен!

0
1970

Не знам, не си спомням! Така могат да се обобщят показанията на 10-ината свидетели, дали показания по делото, водено срещу дупничаните Владимир, Николай и Иван Карастоянови, за убийството на Николай Радев-Отвертката в Окръжен съд – Кюстендил.

На свидетелската скамейка застанаха сервитьори от централните заведения в Дупница, както и познати на Николай Радев. В показанията си те обаче декларираха, че не помнят какви са били отношенията между Отвертката и тримата подсъдими, или въобще не знаят за негови отношения с

Владимира Карастоянова, която е била причина за скандалите.

Интересни се оказаха показанията на двама от свидетелите – Димитър Чапкънов, собственик на заведение в центъра на Дупница, и на отец Ивайло Ханджийски, свещеник в храм „Св. Георги” в Дупница. И двамата свидетелстваха за влошени отношения между Отвертката и Карастоянови, както и за това, че той е упражнявал психически тормоз над младото момиче.

„Беше през 2013 година. Бях на улицата, а Владимир Карастоянов стоеше в джипа си, чакаше да вземе внучката си Владимира. Девойката се зададе, но преди да стигне до дядо си, от близкия фитнес изскочи Николай Радев и я задърпа да отиде при него. Като видя това, дядо й изскочи от джипа и я задърпа към себе си и викна към него: „Докога ще я тормозиш?”. Радев се обърна към него и посегна да го удари, но уцели огледалото на колата. Тогава, като видях накъде вървят нещата, аз извиках, а Радев се обърна към мен и ми каза: „И ти си мъртъв”. През това време дядото и Владимира успяха да се качат в джипа и да потеглят. Два-три дена по-късно Отвертката ме нападна, удари ме така, че ми изби два зъба и отново ми се закани, а след това, като минавах покрай заведение, в което бе той, викаше: „Ще умреш, боклук такъв”. Всичко това ме принуди да замина за Кипър, където нямах постоянна работа“, разкри Чапкънов.

„Не знам какво е работил Радев, отговори Чапкънов на въпрос на адвокатите. – По-голямата част от времето прекарваше във фитнес залите, караше модерна и скъпа джипка и беше най-близкият човек на т.нар. Братя Галеви.”

Веднага след него свидетелската банка зае отец Ивайло Ханджийски, който разказа за друг подобен случай по същото време в Дупница. Той бил свидетел на същото поведение от страна на Радев дни след християнския празник Вяра, Надежда и Любов, докато отивал от черквата „Свети Георги” до колата си.

„Паркирам на едно площадче до храма малко след 17.30 часа, след като свърших дежурството си се отправих към колата си. До моята кола бе паркирана тази на д-р Владимир Карастоянов. С него се познаваме от 1970 година, заради това спрях да поговорим. Той ми каза, че чака да прибере внучката си. Разговорът ни продължи около 5 минути.

В това време видяхме момичето да се приближава, от другата страна изскочи Николай Радев и се разкрещя: „Мършо, ела при мен да говоря с теб”. Бях шокиран от този начин на държане.

Владимира отговори: „С теб няма какво да говорим”, и се забърза към дядо си. Той също се намеси в препирнята между двамата и каза: „С теб няма какво да си говорим, подал съм жалба до прокуратурата срещу теб”.

Въпреки думите на дядо й Николай Радев продължи да я дърпа, опитвайки се да я отвлече, хванал я за двете ръце. Аз извиках, че ако не пусне момичето, ще се намеся, а той ми отговори: „Ти да мълчиш, дърт козел такъв, защото си обявен за смърт от организацията”, каза отец Ивайло Ханджийски и допълни, че присъдата му била, защото е свидетелствал по делото срещу т.нар. Братя Галеви.

„Така и не разбрахме защо Радев след това си тръгна, а аз още 10-ина минути поговорих с Владимир Карастоянов, който ми обясни, че от 1-2 години били подложени на такъв тормоз от страна на Отвертката, като не само викал, но и в една дискотека влачил за косата Владимира. Той ми каза, че вече е стигнал дотам, да мисли да напусне Дупница, да продаде всичко – и кабинета си, и къщите си, и да се изнесат цялото семейство, за да спаси единствената си внучка”, допълни Ханджийски.

Общо 57 свидетели, още десетина експерти и поне пет-шест заседания преди постановяването на присъда прогнозираха вчера адвокатите по делото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук