ШОК! Фейсбук прави разследване по обвинение за…

0
1300

Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг отговори на обвиненията, че компанията му прави пресяване на новините в раздела за вести в социалната мрежа „Trending“ topics”.

Компанията провежда разследване, съобщава Агенция „Франс прес”.

Свидетелства за манипулация не са открити, но ако открием нещо против нашите принципи, вие имате моя ангажимент, че ще вземем допълнителни мерки, за да се справим с това, написа Зукърбърг в пост в социалната си мрежа.

От публикация в „Гизмодо” в понеделник ставаше ясно, че бивш служител във Фейсбук отправя обвинения, че статии от политически консервативни източници – особено написани за консервативни читатели, умишлено се отстранявали от частта с популярни новини.

Социалната медия отхвърли обвиненията.

Фейсбук обяви, че популярността на новините се определя от алгоритъм, след това се прави одит, но никога чрез манипулации – чрез преглед на публикациите от членове на екипа, за да се потвърди, че темите са действително новини.

В своя пост Марк Зукърбърг също обяви план да покани водещи консерватори и хора от целия политическия спектър, за да разговоря с тях относно обвиненията за политически пристрастия във Фейсбук.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук